ULUSAL

Kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii

 
 338
Kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii - Papa Francis'in Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin ardından “derinden acı duyuyorum” ifadeleri; aynı zamanda müslümanların da 1236 da kiliseye kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii'ni hatırlamasına sebep oldu.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Papa Francis'in Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin ardından “derinden acı duyuyorum” ifadeleri; aynı zamanda müslümanların da 1236 da kiliseye kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii'ni hatırlamasına sebep oldu.

Papa Francis'in Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin ardından “derinden acı duyuyorum” ifadeleri; aynı zamanda müslümanların da 1236 da kiliseye kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii'ni hatırlamasına sebep oldu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Ayasofya`nın yeniden camiye dönüştürülmesine ilişkin konuşmuştu

Papa Francis, “Uluslararası Deniz Günü” vesilesiyle gerçekleştirdiği konuşmasında "Deniz aklımı uzaklara götürüyor, İstanbul`a. Ayasofya`yı düşünüyorum ve derinden acı duyuyorum" ifadelerini kullanması, 1236 yılında camiden kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii'ni akıllara getirdi.

Günümüzde Cordoba Katedrali olarak kullanılan Kurtuba Ulu Camii, İspanya`nın Cordoba şehrinde bulunuyor.

I. Abdurrahman tarafından 786 yılında yapımına başlanan cami, 1236`da kentin Kastilya Krallığı'nın kontrolüne geçmesinin ardından kiliseye dönüştürüldü.

Minareleri yıkılarak çan kulesi yapılan caminin orta bölümüne de 1500 lü yıllarda bir katedral eklendi.

  • BafraHaber Yorum
  • Kiliseye dönüştürülen Kurtuba Camii içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0