GÜNDEM

Geleceğin Girişimcilerine Sertifika

 
 145
Geleceğin Girişimcilerine Sertifika - Samsun'un Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan "Geleceğin Girişimcileri Projesi" kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen 11 aylık "Dış Ticaret, Girişimcilik ve İş İngilizce'si Eğitimi" seminerine katılan 80 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun'un Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından hazırlanan "Geleceğin Girişimcileri Projesi" kapsamında AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilen 11 aylık "Dış Ticaret, Girişimcilik ve İş İngilizce'si Eğitimi" seminerine katılan 80 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Bafra Şehir Kulübü'nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşma yapan Proje Koordinatörü Fatih Yılmaz, proje hakkında bilgi verdi. Yılmaz, "Geleceğin Girişimcileri Projesi, sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı teşvik etmek amacıyla, bölgemizdeki gençlerin daha nitelikli hale getirerek iş gücü piyasasında aktif olarak yer almalarına ve bölgedeki girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunmayı hedef alarak yola çıkmıştır. Bu projede 80 gencimiz, kişisel gelişim, girişimcilik ve iş planı hazırlaması konularında seminerler aldı" dedi.
Kursiyerler adına konuşan Alaattin Cebeci ise 11 aylık bir eğitim gördüklerini ve kendilerinin yetiştirilmesinde emeği olan kişilerin emeklerini boşa çıkarmayacaklarını söyledi. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sezgin Uzun, Türkiye Cumhuriyeti'nin tüketici konuma geldiğini, kendilerinin ise tüketici değil, üretici toplumun tekrar yeşermesi için çalışma yaptıklarını kaydetti. Uzun, Geleceğin Girişimcileri Projesi'nin bölgenin gelişmesi için büyük bir adıma ilk adım olduğunu vurguladı. Bafra TSO Başkanı Rızvan Aksoy ise OSB'de 5'inci fabrikanın temelinin atıldığını, gelecekte de Bafra TSO'nun değişik projelerle girişimci yetiştirmeye devam edeceğini ifade etti.
Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, başarının bir süreçten ibaret olduğunu vurgulayarak, "Gelecekte tarımsal alanda sektörel teşviki Bafra'nın alması halinde, Bafra'yı güzel günler bekliyor" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra 80 kursiyere protokol tarafından plaketleri verildi. Sertifika ve Plaket töreninde Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Haluk Bülbül, Kolay Belediye Başkanı Dursun Aygün, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ve Bafra Ticaret Borsası Başkanı Rasim Güler de hazır bulundu.
  • BafraHaber Yorum
  • Geleceğin Girişimcilerine Sertifika içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0