GÜNDEM

Eğitim-sen`den Tekel İşçilerine Destek

 
 208
Bafra Haber

 |  - Eğitim-Sen Bafra temsilciliği işten çıkarılan Tekel işçilerine destek vermek amacıyla bir basın açıklaması yayımladı.

Ülkemizde son 20 yıldır kamunun tasfiyesiyle birçok kamu kurumu özelleştirilmiş ve sonuçta birçok devlet kurumu yok pahasına satılarak çalışanlar ya işsiz bırakılmış ya da 4/C, 4/A, 4/B gibi esnek istihdam koşullarında iş güvencesiz çalıştırılmaya zorlanmıştır.

Samsun Ballıca TEKEL fabrikası da bu özelleştirmelerden payını almış, fabrikalarda çalışma koşullarını kabul eden emekçilerden sendikalı olan 120 kişi 1 gün içerisinde haksız yere işten çıkartılmıştır. İşten atılan, fabrikalarından ayrılmayan bu arkadaşlarımızın onurlu direnişlerine sahip çıkıyor, onlara mücadelelerinin sonuna kadar destek çıkacağımızı duyuruyoruz.

Yıllardır karşı çıktığımız özelleştirme budur;

` Özelleştirme Yıkımdır,
` Özelleştirme İşsizliktir,
` Özelleştirme emeğin köleleştirilmesidir.
` Özelleştirme Örgütsüzleştirmedir,
` Özelleştirme kamu kurumlarının zarar ettiği için değil, piyasa koşullarına göre kar amaçlı hale gelmesi için yapılan dönüşümdür.

EĞİTİM-SEN  olarak `Güvenceli İş, Güvenceli Çalışma Koşulları` için mücadeleye devam edeceğiz. Kamu sektöründe tüm çalışanlar iş güvencesine kavuşturulmalıdır. İnsanlık onuruna da yakışan budur.

Bu ortamı yaratanlara sesleniyoruz; eseriniz işsizlik, yoksulluk ve açlıktır. Emek ve demokrasi güçleri olarak bu insanlık suçunun hesabını soracağız.

İşimizi geri istiyoruz diyerek kararlı ve onurlu bir şekilde direnen BAT TEKEL Emekçisi kardeşlerimizin hep yanında olacağız.


YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ

Tacettin KOCA
Bafra Eğitim-Sen Başkanı

  • BafraHaber Yorum
  • Eğitim-sen`den Tekel İşçilerine Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0