GÜNDEM

Bafra'da Öğretmenin Banka Hesabı Boşaltıldı

 
 2721
Bafra'da Öğretmenin Banka Hesabı Boşaltıldı - Samsun'un Bafra İlçesinde bir öğretmenin bankadaki hesabına ait bilgi ve şifre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirilerek, toplam 16 bin 500 TL'si çekildi.
Bafra Haber

 |  - Samsun'un Bafra İlçesinde bir öğretmenin bankadaki hesabına ait bilgi ve şifre kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ele geçirilerek, toplam 16 bin 500 TL'si çekildi.

Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun'un hesap bilgi ve şifresini ele geçiren bilgisayar korsanları, telefon ve internet bankacılık sistemini kullanarak hesaplarını boşalttı.

Bilgisayar korsanlarının, Dursun' un sisteme kayıtlı telefon numarasını 444 ile başlayan bankanın Müşteri Hizmetlerini gece 02.00 sıralarında arayarak banka sisteminde kayıtlı cep telefonu numarasını değiştirttiği ve işlemlerden bilgi sahibi olmasını engellediği de iddia edildi.

TELEFON NUMARASI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Bafra Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Mehmet Dursun, 27 Ağustos tarihinde Bafra öğretmenevi önündeki ATM'den para çekmek istedi. Hesabının eksiye düştüğünü gören Dursun, hemen ardından kredi kartını da kontrol etti. Hesabından 11 bin 400 TL, kredi kartından da 5 bin 100 TL çekildiğini gören Mehmet Dursun hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradığını belirterek, "Bankanın müşteri temsilcisi bana gece saat 02.00'de bankanın müşteri hizmetlerini aradığımı ve sistemde kayıtlı olan cep telefonu numaramın değişmesini talep ettiğimi söyledi. Kendilerine böyle bir talepte bulunmadığımı belirterek hemen savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yaşanılan bu durumu bir dilekçe ile bankanın merkezine de bildirdim" dedi.

BANKAYI SORUMLU TUTTU
Maaş ve kredi kartı hesaplarından bilgisayar korsanlarınca bilgileri ve şifreleri kırılarak toplam 16 bin 500 TL'si internet ve telefon bankacılığı kullanılarak başka hesaplara aktarılan, bu işlemler sırasında dolandırıldığı ortaya çıkmasın diye bankadaki kayıtlı telefon numarası değiştirilen Mehmet Dursun, tüm yaşananlardan bankayı sorumlu tutarak, sistemde kayıtlı cep telefonu numarasının telefonda hem de gece yarısı değiştirilmesi anlayamadığını belirtti. 
20 yıldır öğretmenlik yaptığını ve tüm birikimlerinin boşaltıldığını söyleyen Dursun, "Bu tamamen bankanın bir hatasıdır. Bir başkasının, benim adıma bankayı arayıp işlem yapması ve paramı kullanması bu kadar basit olmamalı. Üç haftadır mağdurum, kredi kartım da boşaltıldığından şahsımın kullandığı kredi kartı ücretlerine ilaveten, 5 bin 100 TL ve bu paranın nakit avans ücreti ve kullanım faizi ile birlikte 5 bin 400 TL`ye yakın bir para dönem içi kullanımı diye kredi kartı borcu diye hesabıma geldi, 3 haftadır bir türlü güzel haber vermeyen banka acaba kredi kartı borcunu ödeyemediğim zaman, alacağı için ne kadar aceleci davranacak çok merak ediyorum." diye konuştu.

2000`i aşkın İlçe Milli Eğitim personelinin maaşlarını aldığı bankanın, mağdur olan öğretmenin mağduriyetinin giderilmesi konusunda neler yapabileceği merak konusu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da Öğretmenin Banka Hesabı Boşaltıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0