GÜNDEM

Bafra`da 23 Nisan Coşkusu

 
 1686
Bafra`da 23 Nisan Coşkusu - Samsun`un Bafra İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun`un Bafra İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Bayram kutlamaları Bafra Yeni Kent Meydanında Saat 09.00`da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. 

Tören Komutanlığını Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu Beden Eğitimi M. Şahap Demir`in yaptığı törende, saygı duruşundan sonra Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Erdal Polat yönetiminde İstiklal Marşı okundu.

Bafra Yeni Kent Meydanındaki programa Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi, Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Daire Müdürleri, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Yönetimi tam kadro katılırken, diğer partilerin ise 24 Nisan Çarşamba Günü çelenk koyacağı ve ayrı bir program yapacağı belirtildi.

Ayrıca Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğünün tüm binası, lojmanlarının tamamının Türk Bayrakları ile donatılması vatandaşlar ve programa katılanlar tarafından takdirle karşılandı.

KUTLAMALARA MUSTAFA KEMAL ORTAOKULUNDA DEVAM EDİLDİ

Kutlamalara Bafra Yeni Kent Meydanındaki programdan sonra Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu`nda devam edildi.

Mustafa Kemal Orta ve İlkokulu bahçesinde düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Türkçe Öğretmeni Hasan Şen bir konuşma yaptı.

Hasan Şen, "Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 93. yılını kutluyoruz. Bu tarih aynı zamanda en yüce değer olan "Ëœmilli egemenlik` ilkesinin millet hayatına girdiği tarihtir. Bugün fert ve toplum olarak kendi öz benliğimize dönüşüp ve milli devlet olmanın sevinci ile medeni bir millet ve güçlü bir devlet olarak milli varlığımızı yüceltmek azim ve heyecanını yüreğimizde duyduğumuz ve bunun bilincine vardığımız gündür." dedi.

23 Nisan Çocuk Bayramı öğrenciler tarafından sergilenen halk oyunları ve okul korosunun şarkıları ile kutlandı. Protokol ve veliler tarafından büyük alkış aldı.

Samsun Feza Koleji ve Delta Kolejinin davetlisi Kenya Türk Okulu Öğrencilerinin sempatik tavırları ve oyunu ilgi gördü, alkışlandı.

Programın sonunda ise Bafra Mustafa Kemal İlk-Orta Okulunun yıl içerisinde Samsun ve Bölgesinde, Türkiye Genelinde yapılan etkinliklerde, yarışmalarda Bafra`nın gururu olmasında emeği geçen öğrencilere plaket verilerek ödüllendirildiler.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı yaptığı konuşmada, ``Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının 93. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Bafra`da bundan sonraki bayramlarda gerek Türk dünyasından gerek komşularımızdan gerekse uzak dünyalardan misafirler davet etmek suretiyle bu coşkumuzu dünya çocuklarıyla da paylaşabiliriz. Önümüzde ki yıl için bunun çalışmalarını yapmaya gayret edeceğiz. Sevgili çocuklar bu bayram size verilen bir değer ve sizin öneminizi ifade ediyor. Yarının büyükleri olacak sizler için Atatürk bu bayramı bundan 93 yıl önce sizlere hediye etti. İşte bunun kıymetini bilmemiz gerekir." dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Okul Müdürleri, Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra`da 23 Nisan Coşkusu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0