BAFRA

Bafra'da “Sele Sepet Şenlikleri” Kutlandı

 
 3995
Bafra'da “Sele Sepet Şenlikleri” Kutlandı - Samsun'un Bafra ilçesinde 6 asırdır Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece düzenlenen 'Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri' için muhteşem bir kutlama yapıldı. Şenliklerde çocuklar gönüllerince doyasıya eğlendi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun'un Bafra ilçesinde 6 asırdır Ramazan ayının 14’nü 15’ine bağlayan gece düzenlenen 'Sele Sepet Top Kandil Şenlikleri' için muhteşem bir kutlama yapıldı. Şenliklerde çocuklar gönüllerince doyasıya eğlendi.

Bafra Gençlik Merkezi önüne çocuklar aileleriyle birlikte gelerek belediye tarafından dağıtılan kandillerini aldı. Gençlik Merkezi önünde mehter takımı gösterisine Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç da davul çalarak eşlik etti.
Mehter takımı eşliğinde kandillerini yakan çocuklar ve aileleri düzenlenen Fener Alayı eşliğinde Atatürk Bulvarı’ndan Kent Meydanı’na kadar yürüdü.
"Sele Sepet Top Kandil Şenliği” kutlamalarının gerçekleştiği Kent Meydanı’nda konuşan Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Gerçekten muhteşem bir kalabalık var. Tabii, 2 yıldır pandemiden dolayı bu meydanda yapamadık. Ama bildiğiniz gibi biz yine de pandemi sürecinde bile otobüslerle sokak sokak, mahalle mahalle gezerek sizlerle sele sepeti kutlamaya çalıştık. 600 yıllık ilçemizin bu tarihini unutturmamak adına pandemi sırasında bile sele sepeti sokaklarda, mahallelerde otobüslerle beraber gezerek kutlamaya çalıştık. Sele Sepet Top Kandil Şenliği’ni Ramazan ayımızın 14’ünü 15’ine birleştiren akşam kutluyoruz" dedi.
AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Kültürlerimiz bizi var eden en önemli unsurlardan bir tanesidir. Atalarımızdan bize miras kalmış olan bu örf ve adetlerimizden bir tanesi de Bafra’mıza has bu akşam kutlamış olduğumuz Sele Sepet Top Kandil Şenliği’dir” diye konuştu.
Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise “Sele Sepet Top Kandil Şenliği’nin yüzyılların üzerinden geçmiş, damıtılmış bir paylaşma, bir iyilik hareketi olduğunu düşünüyorum. Yoksa 600 yıllık bir gelenek kolay kolay devam etmez. Sele Sepet Top Kandil Şenliği bize paylaşmanın, hayır işlemenin, toplumsal huzurun ve barışın ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından şenlikte çocuklara balon ve şeker ikramı yapıldı. Alanı dolduran çocuklar Hacivat-Karagöz, keloğlan gösterileri ile eğlendi. Program yürekleri ağza getiren akrobasi gösterileri ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra'da “Sele Sepet Şenlikleri” Kutlandı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 20
User defaultYorum Id: 144122
19 Nisan 2022
23:08
  • Yorum Id: 144122
  • 19 Nisan 2022
  • 23:08

Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. çok güzel program oldu...

User defaultYorum Id: 144100
19 Nisan 2022
15:13
  • Yorum Id: 144100
  • 19 Nisan 2022
  • 15:13

600 yıllık olduğu iddaa edilen bir gelenek yok oluyor 14. gece minik eller aielesinin gözetiminde kapı kapı dolaşıp komşusundan şeker toplamalı soğukta bekle bekle üşüdüler hep. şenlik başka gün yapılmalı .selesepet tam gününde kutlanmalı.

User defaultYorum Id: 143981
17 Nisan 2022
22:15
  • Yorum Id: 143981
  • 17 Nisan 2022
  • 22:15

Organizasyon sıfır di o kadar kalabalık iken yol dahi kesilmemisti madem yöremize özel selesepet bir türkü şenliği yapılabilirdi ama nerde eeeee

Daha Fazla Yorum