BAFRA

Bafra’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması

 
 1485
Bafra’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması - Samsun’un Bafra ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bafra Haber

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bafra Yeni Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu’nun çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü kutlaması, Belediye Kültür Merkezi’ndeki programla devam etti.

Bafra Mustafa Kemal Ortaokulu tarafından düzenlenen programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Katipoğlu, "Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin çalışkan, dürüst, topluma, faydalı birer insan olarak yetişmesinin temel taşı olan değerli meslektaşlarım 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun. Öğretmenlik bir mesleğin çok ötesinde; yüce bir gönül işidir. Bir insanın karakterini şekillendirmek, bir toplumun geleceğini tayin etmek ancak yüce bir ruh ister. Öğretmenin tek derdi öğretmek ve rehber olmaktır. Var olanı daha iyiye taşımak, üstün vasıflara sahip bireylerle toplumu inşa etmek onun gurur kaynağıdır. Öğretmen varsa tüter okulların bacaları. Sabahları öğretmenin ışığına ulaşmak için düşülür yollara. Kimsenin görmediğini görür bir çocuğun gözlerinde. Kimsenin tutmadığı eli öğretmen tutar. Kimsenin ulaşamadığı gönülleri O fetheder. Kimse bir çocuk için öğretmen kadar etkili ve unutulmaz değildir. Öğretmen varsa umut vardır geleceğe dair. Öğretmen varsa ülkenin pırıl pırıl nesli de var demektir. Öğretmenin varlığı milletimizin, devletimizin varlığıdır. Öğretmen ülkenin aydınlık yüzüdür. Öğretmenin elleridir toplumu "millet" yapan. O eller taşır geleceği gösteren meşaleyi. O eller, devletimizin evlatlarımızı saran gölgesidir. Ülkemizin umudu o ellerde yeşerir. Sabırla, ihtimamla işler en kıymetli cevherimizi. İnsanı insan, toplumu millet yapan tüm değerlerle yoğurur bir nesli. Bu sebeple eli öpülesidir öğretmenlerimizi Öğretmenin sınırı yoktur. Öğretmen; gidilemeyen yolları yürür, sabrın ve cesaretin sınırını ezip geçer. Bilir ki o yürürse bir nesil arkasından yürür. Milli manevi değerlerle donatılmış, aklın ve bilimin ışığında yürüyen her nesil; öğretmenlerin bu ülkeye attığı imzadır. Eğitim ordusunun bir neferi olmanın gururuyla, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vefat eden mesleği uğruna şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çalışma hayatına devam eden öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için fedakârca çalışan kıymetli meslektaşlarıma sağlıklı, hayırlı ve başarılı bir ömür diliyorum.” dedi.

Bafra Belediye Başkan Vekili Murat Cevahir tarafından emekli 3  öğretmene hizmet şeref belgeleri takdim edildi. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere, Belediye Başkan Vekili Murat Cevahir, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Beytullah Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından hediyeleri ve plaketleri verildi.

Adaylıkları kalkan 2 öğretmen yemin etti.Ardından şehit öğretmenler anısına oratoryo gösterisi yapıldı. Program okul öğretmen ve öğrencilerinin çeşitli gösterileri ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Bafra’da 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 162864
24 Kasım 2022
14:31
  • Yorum Id: 162864
  • 24 Kasım 2022
  • 14:31

Böylesi anlamlı etkinlikleri ve de kültür, sanat etkinliklerini önceden haberdar etmek varken, oldu da bitti maşallah demeye ne gerek var?

User defaultYorum Id: 162862
24 Kasım 2022
14:04
  • Yorum Id: 162862
  • 24 Kasım 2022
  • 14:04

Programı düzenleyen mustafa kemal okulu öğretmen ve öğrencilerine çok teşekkür ederiz, özellikle özel eğitim öğrencileri ve diğer öğrencilerin yaptıkları oratoryo gösterisi bizi çok duygulandırdı.elinize sağlık.

Cevap
  • Yorum Id: 162863
  • 24 Kasım 2022
  • 14:30

Cok tesekkürler