20. Yıl
Gücü Hizmetinizde
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
VİP
Giriş Yap
Kayıt Ol
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
YORUM MERKEZİ
17 Haziran 2025, Salı
Namaz Vakitleri
Nöbetçi Eczane: YıldırımEczanesi
Üyelik
BAFRA HABERLERİ
GÜNDEM
EĞİTİM
VEFAT
EDİTÖR
SİYASET
SPOR
BAFRA BELEDİYESİ
SİVİL TOPLUM
ASAYİŞ
SAMSUN HABERLERİ
ALAÇAM
19 MAYIS
YAKAKENT
SAĞLIK
YURT VE DÜNYA
PORTALLAR
FOTO GALERİ
YAZARLAR
YORUM MERKEZİ
TOP 10
POPÜLER
VİDEO GALERİ
ARŞİV
KURUMSAL
KÜNYE
İLETİŞİM
GİZLİLİK
UYGULAMALAR
ANDROID
I-PHONE
TELEGRAM - Android
TELEGRAM - Apple
SAMSUN
Anasayfa
SAMSUN
Atakum’da ’Çevre Haftası’ kapsamında söyleşi programı
Atakum’da ’Çevre Haftası’ kapsamında söyleşi programı
13 Haziran 2025, Cuma, 15:30
168
İhlas Haber Ajansı
| - Samsun’un Atakum Belediyesi tarafından ’Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında söyleşi programı düzenlendi.
Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Atakum Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası Samsun Şubesi iş birliğinde ‘İklim Değişikliğine Uyum Çalışmalarında Yerel Yönetimlerin Rolü’ konulu söyleşi programı, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Doğa dostu çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda önemli başarılara imza atan Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Lokman Atasoy’un bilgiler paylaştığı program ilgiyle takip edildi. Atasoy, Antalya’da hayata geçirilen projeler temelinde iklim değişikliği, çevre kirliliği ve aşırı turizm hareketliliği konularında yapılabilecek çalışmaları değerlendirdi. Atasoy, dünya gündeminde olan aşırı turizm hareketleri ile ilgili olarak, "Çok yoğun göç alan ve turizm hareketinin olduğu yerlerde konaklama vergisi diye bir şey var. Dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor. Hem turizm tanıtım ve geliştirme ajansı hem de konaklama vergisi adı altında bizde de iki yıldır alınıyor. Samsun’da dahil bütün oteller konaklama vergisi alıyor. Cirodan yüzde 2 oranında, Türkiye Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) yüzde 0,5, yani yüzde 2,5’luk bütün turistik işletmelerden alınan para var. Bu paranın yurt dışı yerlerde yüzde 70-80’i, bazen de tamamı belediyeye aktarılıyor. Çünkü turizm hareketi olduğu zaman gelen kişinin ulaşımı, atık yönetimi, atık su hizmeti var. Tüketim, turistlerde biraz daha fazla oluyor. Dolayısıyla turizmin getirdiği aşırı yük ve çevre baskısı oluyor. Bu konuda, yerel yönetimlerin mutlaka desteklenmesi lazım. Güçlü bir kent için güçlü bir altyapıya ihtiyaç var" diye konuştu.
"Ortak akıllı hareket etmeliyiz"
Belediye bünyesinde oluşturulacak çevre kurullarının önemine değinen Atasoy, "Yerel yönetimler olarak çalışmak zorundayız. Çevreyi ortak değerimiz olarak, siyaset üstü görüp merkezi bir konuma yerleştirmeliyiz, bütün birimlerimizle mutlaka ele alınmalıdır. Bir meclis kararı ile çevre kurulu oluşturduk, bu ilçe belediyelerde de olabilir. Sivil toplum kuruluşlarıyla, farklı görüşlerle ve ortak akılla çalışmak mecburiyetindeyiz. Çevre kurulunda özellikle çevre konusunda çalışan başarılı STK’lardan oluşan bir yapı oluşturduk ve bu yapı Antalya’nın çevre gündemini, çevre sorunlarını ele alacak şekilde toplanıyor. Çevre meselelerine bilim ve tekniğe dayalı konularla yaklaştık ki, bu çok kabul gördü. Örneğin bizim Saros Paljı’nda, tankerlerin gelip orada atıklarını verebileceği mega bir liman projesi vardı. Bizim ortak akılla sunduğumuz çalışmayı Ulaştırma Bakanlığı dikkate aldı ve bu projeden vazgeçti" şeklinde konuştu.
Programa Atakum Belediye Başkan Vekili Halil Taşkın, Atakum Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
0
0
0
0
0
BafraHaber Yorum
Atakum’da ’Çevre Haftası’ kapsamında söyleşi programı içeriğine yorum yapmaktasınız
Yorum Yap
Toplam Yorum 0