ULUSAL

2 Ekim 2015 Yurtta Hava Durumu

 
 503
2 Ekim 2015 Yurtta Hava Durumu - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre İstanbul ve Adana başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde sağanak yağış bekleniyor.
Bafra Haber

 |  - Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre İstanbul ve Adana başta olmak üzere yurdun bir çok yerinde sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara`nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale`nin doğusu, Balıkesir`in kuzeyi, Adana`nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri`nin doğusu ile Tokat`ın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kahramanmaraş ve Osmaniye`nin doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Rize, Artvin çevreleri ile Trabzon`un doğusu, Diyarbakır`ın kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin`in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, Doğu Karadeniz`in kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 23
İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 27
Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu sağanak yağışlı 32
Antalya: Az bulutlu 30
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 25
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 24
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor 27

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • 2 Ekim 2015 Yurtta Hava Durumu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0