BAFRA

Yeni Yılı Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Kutladılar 

 
 558
Yeni Yılı Ağaç KeserekDeğil, Fidan Dikerek Kutladılar  - SAMSUN (İHA) - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Gezi, İnceleme ve Tanıtım Kulübü yeni yılı, “Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Kutlayalım” sloganı ile kutladı.
Bafra Haber

 | Bafra haber - SAMSUN (İHA) - Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi Gezi, İnceleme ve Tanıtım Kulübü yeni yılı, “Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Kutlayalım” sloganı ile kutladı.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaya çok sayıda vatandaş katıldı. Öğrencilerin verdiği mini konserle 500 adet çam fidanı dağıtıldı. Dünya genelinde, özellikle yılbaşı öncesi çam fidanının kutlamalarda süslenmek amacıyla kesilmesinin önlenmesine de dikkat çekilmesi hedeflenen fidan dağıtımına soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler.

Altınkaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Naim Okay, genç fidanların yılbaşı ağacı yapılmak üzere kesilmesinin, ormanların kendisini yenilemesini ve gençleşmesini engellediğini söyledi.

Yaklaşan yılbaşı nedeniyle ağaç süsleme geleneğinin Türk toplumunda çok yaygın bir uygulama olmasa da özellikle çocukların hoşuna gitmesi nedeniyle gün geçtikçe arttığını belirten Okay, "Çam, köknar, ladin gibi ağaç türlerine ait genç fidanların yılbaşı ağacı yapılmak üzere kesilmesinin ormanların kendisini yenilemesini ve gençleşmesine ciddi engel oluyor” dedi.

“Yeşiline sahip çıkan milletler, gelecek kuşaklara yaşanabilir dünya bırakmış olurlar” diyen Okay, “Ağaç sevgisinin aşılanması yönünde yaptığımız bu faaliyetin dikkate alınmasını istiyoruz. Yılbaşı öncesinde vatandaşlarımız çam kesmesinler, dağıtacağımız fidanları dikerek doğaya katkı sağlasınlar. Bu konudaki duyarlılığımızla gelişmiş ülkelere bile örnek olacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Faaliyetlere katılıp başta bu güzel faaliyetin gerçekleşmesine önderlik eden #altinkaya-anadolu-lisesi0# İngilizce Öğretmeni Naim Okay ve öğrencilerinin duyarlılığını kutlayan Bafralı İşadamı Hamit Genç, “Dağıtılan bu fidanlarla hem bir yılbaşı ağacınız olacak hem de bunun için ağaç kesilmesine gerek kalmayacak. Özellikle çocuklara ağaç sevgisi aşılanması açısından da önemli bir faaliyet” ifadelerini kullandı.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yeni Yılı Ağaç Keserek Değil, Fidan Dikerek Kutladılar  içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0