Hasan Aslan’ın otomobili…

Hasan Aslan’ın otomobili…

Yıl 1995-96, Belediye seçimlerinin üzerinden henüz bir iki yıl geçmiş, o zaman Şube Caddesinde (Gençlik) Yavuz Selim Apartmanında oturuyorum. Günlerimiz yeni keşfettiğimiz Ülkü Ocakları’nın etkinliklerine katılmakla geçiyor. Arta kalan zamanlarda ise Cadde'de yaramazlık yapmakla meşgulüz. 

Bir gün, şubenin karşısındaki çeşmede iki üç kişiyle oturmuş sohbet ederken, yukardan siyah bir Mercedesin salınarak geldiğini fark ettik, o günlerde böyle bir arabayı ancak yaz aylarındaki Almancı ziyaretlerinde görürdünüz. Dükkanların önünden rölantide geçen Mercedes bize yaklaştığında karşı taraftan bir grup genç heyecanla, “Hasan Başkan” diye ayağa kalktı. Biz de ayağa kalktık, “Hasan Başkan” diye el salladık, o da gülümseyerek bize selam verdi. Hasan Başkan’ın Mercedesini ilk kez o zaman görmüştüm. Gençlerin onu görünce heyecanla ayağa fırlamalarını ise hayatım boyunca hiç unutmadım. 90’lı yıllarda Hasan Aslan Bafra’da bir markaydı.

Geçen hafta okuduğum bir haber ile o günlere döndüm, ama hüzünle ve üzüntüyle anımsadım o günleri. Hasan Aslan’ın makam aracı olarak kullandığı siyah Mercedes hurdadan satılacakmış. Bugün hurda gözüyle elden çıkartılmaya çalışılan o araba bir zamanlar Ülkücü Hareket’in Bafra’daki iktidarının sembolüydü. Belediye yönetimi hurda gözüyle gördüğü o aracı satarak aslında ittifak halinde oldukları MHP’nin bu şehirdeki sembollerinden birini de tasfiye etmiş oluyor. 

İşin ilginç bir yanı ise, Belediye envanterine herhangi bir bedel ödenmeden tescil edildiği söylenen bir aracın parayla satılmak istenmesidir. Belediye yönetiminin öncelikle söz konusu aracın Belediye envanterine nasıl girdiğini, herhangi bir ücret ödenip ödenmediğini açıklaması gerekir.

İşin teknik kısmı bir kenara, biz bu kabul edilemez tasarrufun arka planına bakalım, yüreğe işleyen kısmına göz atalım. Şimdi hep beraber düşünelim; Ak Parti MHP ile ittifak yapmış, %65 oy ile Belediye Başkanlığı kazanılmış, siz de bu ittifakın Belediye Başkanısınız, yönetiminiz hurda araçların satışını hazırlarken satış listesinde Hasan Aslan’ın makam aracının da olduğu bilgisini size veriyor. 

(Bu arada listeyi hazırlayan kişilerin bunları bilmediği savunması yapılamaz, zira bu araçlar envanterlere detaylı şekilde yazılır, eğer bu bilgiden eksik bir çalışan varsa veya başkana bilgisini vermediyse derhal görevden alınmalıdır. Diğer bir ihtimal de ise günlerdir kamuoyunu işgal eden bir haberin belediye tarafından izahı yapılmadığı için, Hasan Aslan’ın makam aracı olduğunu bilmiyorduk, savı zaten geçersiz hale gelir. )

Şimdi karar sırası sizde, ittifak yaptığınız partinin belediyede iktidar olduğu döneme ait sembol bir aracı satış listesinde, Belediye Başkanı olarak ne yapardınız?

Ben Belediye Başkanı olsaydım, önce MHP ilçe Başkanı’nı arardım. Ve ona; “Başkan mevzuat gereği rahmetli Hasan Başkan’ın makam aracını envanterden düşmemiz gerekiyor, ancak bunu ihale ile ilan etmemiz gerekir. Ben arkadaşlarıma talimat verdim, hibe şeklinde, bir dernek veya vakfa bunu çıkartabilir miyiz araştırtacağım, eğer hibe şeklinde yapma imkânımız olursa Bafra Ülkü Ocakları’na bunu hibe edelim. Eğer hukuken hibe yapma şansımız yok ise ihale usulüne uygun ilana çıkmak zorundayız, ancak seninle beraber Ak Parti ilçe Başkanımızın da olduğu bir toplantıda kamuoyunu bilgilendirelim. 25 yıllık bir aracı envanterde tutamıyoruz, ülkücü camiayı üzmeyecek şekilde aracın tasfiyesi yapılacaktır diyelim. ‘’

Bu iş bu kadar zor mu? 

Yıllardır iktidar hasretiyle Bafra’da gün sayan ülkücülerin gördüğünde içleri sızladığı bir otomobili sıradan bir pancar motoruymuş gibi tasfiye etmek vicdana sığar mı? Hepsi bir yana ülkücülerin oyuyla yakaladığınız büyük başarının neticesinde ülkücülerin değer verdiği bir eşyaya muameleniz bu mu olmalıydı?

Sayın Hamit Kılıç’a açık çağrımdır, Hasan Aslan’ın makam aracıyla ilgili tasfiye sürecini tekrar değerlendirsin ve ülkücülerin yüreğini sızlatmayacak hukuki bir yol bularak içimizi ferahlatsın!

Eğer belediye yanlışta ısrar ederek ihaleye gitmeye kararlıysa, ülkücüler ortaya irade koymalı ve bu aracı ihaleden almalıdırlar.

Av. Afşin Hatipoğlu

8 Ekim 2019

[email protected]

  • BafraHaber Yorum
  • Hasan Aslan’ın otomobili… içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0