Garip bir Başkan, Garip bir açıklama…

Garip bir baskan garip bir aciklama

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın son Meclis toplantısındaki basın ile ilgili açıklamasını izleyince biraz garipsedim ama daha çok da acıdım. 

Okuyan ya da izleyenler bilir, MHP Meclis üyesi Recep Kaplan, BRT Haber’de Editör ismi ile yazılan bir yazıdan dolayı bir hayli sinirlenmiş ve anladığım kadarı ile partisinin büyük bir kısmının ortak görüşü olarak yazının yazarını kınayan bir açıklama yapmıştı. 

Buraya kadar normal. Yazarın, eleştiri hakkı var ve kendince bu hakkını kullanmış. Muhatabın da onu kınama hakkı var. 

Her şey seyrinde giderken, Sayın Başkan kendisi ile veya belediye yönetimi ile ya da bağlı olduğu parti ile ilgili bir konu olmadığı yani onu bağlamadığı, ilgilendirmediği halde topa girdi. 
Aynen şöyle dedi: Diğer taraftan bizimle ilgili hiç olumlu yazmayanlar da var. Bu da garip yani. Bafra Belediyesi bugüne kadar bir şey yapmadı demek ki.. İncelediğim zaman bir tane Bafra'nın lehine çivi çaktığımızdan bahsedilmiyor. Allah'a havale ediyorum, başka bir şey demiyorum.

Eleştirilen kişiyi savunsa diyeceğim ki, Başkan adaletli biri, ortamda olmayan bir kişi hakkında konuşuldu ve haksızlığa uğradı savunuyor. Başkan savunamadı. Savunulacak bir durum yoktu. İttifak ortağı Başkan’ın basınında şikayetçiydi. Savunsa olmaz, savunmasa olmaz. Çareyi karşı saldırıda buldu. Hatta Allah’a havale etti. 

Garip olan, Başkanın, haberlerinin yayımlanmadığı ya da hiçbir şey yapmamış gibi gösterilmeye çalışıldığı şeklindeki sitemiydi.

Çünkü…

Bunu ilk kez yazıyorum, Başkan Hamit Kılıç, Bafra Haber’e haber göndermeyi yasakladı. Şaka falan değil, bir yanlışlık da yok. 

Muhterem Başkanımız Hamit Kılıç Basına talimat vererek, Bafra Haber’in E-Posta adresini Basın listesinden sildirdi. Yani, Başkan, haberlerinin Bafra Haber’de yayımlanmasını istemedi.  Tee, Şoförünü yardımcısı için kovduğu günden beri. Çünkü Başkan o habere çok içerlemişti. Neyse konumuz o değil…

Anlayacağını Başkan dostlarını, yol arkadaşlarını çok tutuyor. Bu konuda öyle bir şey. Yine çok içerledi. 

Şimdi demezler mi adama Ey Başkan! 

Sen hangi yüzle haberlerimiz yayımlanmıyor ya da olumlu bir şey yazılmıyor, hiçbir şey yapmıyor gibi gösteriliyoruz” diye sitem ediyorsun. 

Sen değil misin, haberlerinin yayımlanmaması için e-posta adresimizi listeden sildiren.

Biraz garip oldu değil mi Başkan.

Şimdi başka bir garipliğe geleyim.

Ne yaptın da yazmadık Başkan!

Şimdi Bafra Haber arama motoruna girdim ve Hamit Kılıç diye arattım. 

Tam 463 kayıt var.

Şöyle bir göz gezdirdim. 

Ne yapmışsan yazmışız…

Akla ilk gelen olumluları yazayım...

Ücretsiz otoparkından, ücretsiz kefenine kadar;

Güneş Paneli projenden, Orta Ölçekli Sanayi projesine kadar;

Boyadığın refüjlerden, döşediğin kaldırımlara kadar…

Döktüğün asfalttan, diktiğin ağaçlara kadar…

Topladığın çöpten, korkuttuğun müdürlere kadar...

Hani merak ettim, neyi yazmadım.

Ne yaptın da yazmamışız Sayın Başkan.

Garip bir açıklama

Garip bir Başkan…

Söz bundan sonra daha fazla yazacağım, anladım ki, basından yana garipsin…

ALi İhsan Başaloğlu

11 Ekim 2020, Bafra


  • BafraHaber Yorum
  • Garip bir Başkan, Garip bir açıklama… içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 32
User defaultYorum Id: 104281
11 Ekim 2020
20:29
  • Yorum Id: 104281
  • 11 Ekim 2020
  • 20:29

İlk geldiği zaman güzel hizmetleri oldu ancak zamanla o da çevresine topladı torpillileri onlar ne derse onu yapıyor özkökler vekille arası iyi diye onlarla hareket ediyor imamın biri emekli olur sırf yanında gezmek için biraz halkı kucaklayın esnafın halkın derdine ilaç olun.asri mezarlığın orda park oturma yeri varken itfaiyenin oraya bir ton masrafla yine oturma yeri yaptı oraya yapacağınıza 120 haneli çamlıbel sitesinin önünde ki boş araziye yapında vatandaş faydalansın.ama niye yapmıyor zamanında akrabası orayı yeşil alan veriyorum yeterki siteme imar ruhsat verin demiş parkı yaptırmadan ruhsatı imarı vermiş şimdi adam bura benim yerim diyor koskoca belediye bir şey yapmaktan aciz.yazık valla mahallenin çocukları yollarda oynayacağına orda oynar.itfaiyenin orda iki parka gidin bakın gençler neler yapıyor ağaçların arasında bafra haber helal olsun size doğru tarafsız haberciliğe devam

Cevap
  • Yorum Id: 105390
  • 06 Kasım 2020
  • 00:08

Benim evın önünden otuz senelık çöp bidonunuzda aldırttınız

User defaultYorum Id: 104955
26 Ekim 2020
07:48
  • Yorum Id: 104955
  • 26 Ekim 2020
  • 07:48

"haber göndermeyi yasakladı" ne demek bu? yani bu belediye haberlerini onlar gönderiyor bafradaki haber siteleri de yayınlıyor öyle mi? peki ne karşılığında? haberini yaptım para mı isterim mi yoksa habercilik aşkı mı? böyle iş olur mu ya?

User defaultYorum Id: 104454
14 Ekim 2020
09:50
  • Yorum Id: 104454
  • 14 Ekim 2020
  • 09:50

Kendinizi iyi niyetli göstererek ajitasyon yapmanıza gerek yok. art niyetli ve tek derdinizin başkanı karalamak olduğunu bilmemek için bu haber sitesini ziyaret edenlerin tamamının geri zekalı olması gerekir. başkan sizi yok hükmünde sayarak en doğru kararı almış. doğruları mecburiyetten bir gün yayınlayan siz karalama haberlerinizi aylarca ekranınızdan kaldırmayan siz dürüstlükten adaletten bahsedemezsiniz. önce kendinizi çek edin. kimse aptal değil...

Daha Fazla Yorum