EĞİTİM

Yağmur Altında Mezuniyet

 
 321
Yağmur Altında Mezuniyet - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri yağmur altında mezuniyetlerini kutladı.
Bafra Haber

 |  - Yalçın Köse- Bafra Haber / Samsun`un Bafra ilçesinde Bafra Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri yağmur altında mezuniyetlerini kutladı.

Bafra Meslek Yüksek Okulu son sınıf öğrencileri Bafra Ali Kale Turistik Tesislerinde düzenlenen törenle temsili diplomalarını alarak mezuniyetlerini doyasıya kutladılar.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler adına Okul Öğrenci Temsilcisi Mahmut Alnıaçık konuşma yaptı.

Alnıaçık yaptığı konuşmada, "Bafra Meslek Yüksekokulu öğrencisi olmak zordur. Ciddi bir sorumluluk bilinci, çalışkanlık ve özveri gerektirir. Öncelikle çok zorlu bir yarıştan geçip üniversiteye girersiniz, ardından belki de daha zor bir maratonu tek nefes koşarak, uykusuz geceler eşliğinde sonlandırırsınız. Artık mezun olup tekniker olmuşsunuzdur ama aslında sonlandırdığınız bu zor maratonun kendisi değil, uzun bir başlangıç çizgisinin bitimidir.

Fedakar anne ve babalar, bugün yaşadığınız mutluluğu az çok tahmin edebiliyorum. Çocuklarınızın vatanımıza ışık tutacak genç beyinler olarak mezun oluşunu izlemek üzere buradasınız. Sizler bizleri bugünlere getirebilmek için çok emek sarf ettiniz ama görüyorsunuz ki emeklerinizle filizlenen tohumlar meyvelerini bugün vermeye başladı." dedi.

Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ise yaptığı konuşmada, "Bu gün  bizim bayram günü gibi ürünlerimizi aldığımız, akademik yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını gördüğümüz gündür.

Bu yıl Bafra Meslek Yüksekokulu olarak çok başarılı bir yıl geçirdik. 3 bölüm 4 programda yürüttüğümüz 2014- 2015 yılı öğretim programımızdan toplamda 130 öğrenci mezun olmaktadır.

Bafra Meslek Yüksekokulu olarak 4 yeni bölüm ve bu bölümlerin altında 6 yeni programın açılması için gayret sarf etmekteyiz. Dolayısıyla öğrenci sayımızı ve öğretim üyesi sayımızı 2 katına çıkaracağız.

Fiziki mekan olarak şehirdeki artık MYO binamıza sığmadığımız için tarımla ilgili programlarımızı yeni yerleşke alanımızdaki Turizm Fakültesinin üst katına taşıdık. 2015-2016 yılı içerisinde de inşallah Bafra MYO binamızın temelini yeni yerleşke alanımızda atmış olacağız." ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından okulda dereceye giren öğrencilere belgeleri verildi. Okul birincisi Emine Uyar`a Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, okul ikincisi Sefa Korkmaz`a Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmet Boz ve okul üçüncüsü Emre Kurt`a Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın belgelerini takdim etti.

Öğrencilere verilen temsili diplomaların ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı ve kepler havaya atılarak müzik eşliğinde dans edilmeye başlandı.

Tören öğrencilerin eğlence aktiviteleri ile son buldu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Yağmur Altında Mezuniyet içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0