SİYASET

Vekil Cemalettin Şimşek`ten Soru Önergesi

 
 779
Vekil Cemalettin Şimşek`ten Soru Önergesi - Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde verdiği soru önergesiyle yarım kalan Bafra Devlet Hastanesi inşaatının akıbetinin ne olacağını sordu.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde verdiği soru önergesiyle yarım kalan Bafra Devlet Hastanesi inşaatının akıbetinin ne olacağını sordu.

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinde verdiği soru önergesiyle yarım kalan Bafra Devlet Hastanesi inşaatının akıbetinin ne olacağını sordu.

TBMM`ye verdiği soru önergesi ile ilgili basın açıklaması yapan Vekil Cemalettin Şimşek, `Yapımına 1997 yılında başlanan ve bugün atıl bırakılan hastane inşaatı, çürümeye terk edilmiş bir durumda. Bu binanın akıbeti ne olacak, yapılması beklenen hazır bina varken TOKİ`nin yeni bir bina yapması uygun mudur. ` dedi.

Şimşek, Hastane İnşa ve Yardımlaşma Derneği önderliğinde başlanan Devletin en ufak katkısı olmadan tamamı halk katkısıyla yapılan yüzde 85 oranında tamamlanan ve 2000 yılında Sağlık Bakanlığına devredilen 250 yataklı Bafra Devlet Hastane İnşaatı, 2005 yılında Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından programa alındı. Devlet bu işler için o günkü parayla 250 milyar harcadı. Binanın tamamlanması için yapılan ihale, itirazlar sonucu 2007 yılında Danıştay tarafından iptal edildi. Günümüze kadar Sağlık Bakanlığına ait olan bu binayla ilgili hiçbir işlem yapılmadı.` dedi.

NE OLDUYSA ONDAN SONRA OLDU
2001 yılında Sağlık Bakanlığına devrettiklerini ifade eden Milletvekili Şimşek açıklamalarına şöyle devam etti, `2005 yılı yatırım programına alınan inşaatın 2006 yılında zemin etütleri, deprem güçlendirmeleri ve ayrıca proje tadilatı da yapıldı.
Özel İdare Sağlık Müdürlüğüyle birlikte ihalesi yapıldı. 29 Trilyon muhammen bedelle ihaleye çıktı. İhale 17 trilyon lira veren bir firmaya kaldı. Arkasından gelen firmanın itirazı üzerine 2007`de Danıştay ihaleyi iptal etti. Ne olduysa ondan sonra oldu. Daha sonra duyduk ki TOKİ tarafından başka bir yerde başka bir hastane yapılacakmış. Ebetteki bizim amacımız Bafra`ya bir hastane kazandırmaktı. Ne olduysa 2006`dan sonra oldu.  Biz tadilatını yaptırdık ve bunun için devlet para harcadı. Ankara`dan bir firma geldi proje tadilat ihalesini aldı milyarlarca para harcandı. O proje tadilatından sonra ihaleye çıktı.`

BURADA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR
`Fiziki yetersizlik nedeniyle uygulanması mümkün olmadığından eski projeden vazgeçilmiş ilçeye yeni bir hastane yapılması planlanmıştır deniliyor. Biz bu sorumuzu sorarken buraya ne yapmayı düşünürsünüz, hala sizin sağlık bakanlığının malı dedik onu da yarım cümleyle bu inşaatın diğer kurumlara devri için çalışmalar sürüyor dediler. Ama maalesef böyle bir çalışma da yok. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var diyoruz. Öğrencilerin harçlıkları var, herkesin parası var. Bafralının parası var. Bizim dediğimiz, burayı ne yapacaksınız, değerlendirelim burayı bir şey yapalım. Soruyoruz, meclisten verdikleri cevap, Sağlık bakanlığının gerekçesi projede ki eksiklikler ve fiziki yetersizlikler nedeniyle atıl durumda bırakıldı.`

`Bafra`da 17 yılı aşkın bir süredir tartışılan yapılmaya başlanan daha sonra yarım kalan hastanene ile ilgili meclise ilk girdiğimde verdiğim soru önergesidir. Hastane yapılırken dernek başkanı olarak bu sorumluluğu omuzlarında daha fazla taşıyan bir insan olarak bunu kendime mecbur hissettim. Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere Türkiye Büyük Meclisine yarım kalan, çürümeye terk edilen hastanenin akıbetinin ne olduğunu ne olacağını niçin böyle olduğunu sordum. `

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Vekil Cemalettin Şimşek`ten Soru Önergesi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0