BAFRA

Usta Kalem Latife Tekin Bafra'daydı

 
 558
Usta Kalem Latife Tekin Bafra'daydı - Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği, Bafra Öğretmenevinde  Türk Edebiyatına  damga vuran yazar Latife Tekin'le bir söyleşi düzenledi. 
Bafra Haber

 | Bafra haber - Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği, Bafra Öğretmenevinde  Türk Edebiyatına  damga vuran yazar Latife Tekin'le bir söyleşi düzenledi. 

"Latife Tekin Edebiyatında Kadın" isimli  söyleşiye geniş bir katılım oldu. Söyleşi, yazar Semrin Şahin'in yönlendiriciliğinde gerçekleşti. Kendi yazarlık sürecinin "Sevgili Arsız Ölüm" adlı eseriyle başladığını ifade eden Latife Tekin, kitabının yazılma sürecini anlattı. 

Dönemin ve kendi yaşam öyküsünün eserlerine olan yansımasına değinen Latife Tekin, bundan sonraki kitap çalışmalarıyla ilgili ipuçları verdi. İlk eserlerinde  gecekondu, yoksulluk, göç, işsizlik, işçi yaşamları ve dönemin siyasal koşulları gibi konulara vurgu yaptığını ancak; değişen zamanla birlikte doğa katliamı, göçmen sorunu ve kadın hakları gibi konularına doğru evrilme olduğunu belirtti. 

Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan  yazar Latife Tekin'e, Eğitim Sen Samsun şube başkanı İsmail Yavuz ve Bafra temsilcisi Salim Hepsert tarafından  plaket verildi. Yazar, söyleşisinin devamında ise  okurlarına kitaplarını imzaladı.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Usta Kalem Latife Tekin Bafra'daydı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0