Kendisi de bir Kerkük Türkü olan Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu, bir dönem 19 Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini de üstlenmişti. Konferansta genel olarak Irak`taki Türkmenlerin sorunları ve Kerkük`ün demografik yapısının değiştirilmesine değinen Kevseroğlu, önceden Saddam`ın uyguladığı zulmün benzerini bugün Amerikan güdümündeki Peşmergelerin uyguladığını, Irak`taki Türkmen nüfusunun kasıtlı olarak az gösterilmeye çalışıldığını kaydetti. Yaklaşık 3 buçuk milyon Türkmenin yaşadığı Irak`ta Türklerin yok sayıldığını, her türlü hakarete ve zulma maruz bırakıldığını söyledi.

 

Konferansa Bafra MHP ilçe Başkanı Hüseyin Acar, TÜRKAV Bafra Şubesi Başkanı Şükrü Karaca, Türk Eğitim-Sen Bafra İlçe Başkanı İbrahim Akekmekçi, çok sayıda eğitimci, vatandaş ve öğrenci katıldı.

 

Konferansın sonunda günün anısına Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu tarafında Prof. Dr. Kudret Kevseroğlu`na bir plaket verildi.