GÜNDEM

Tütün Kuraları Çekildi

 
 93
Bafra Haber

 |  - Tütün kuraları çekildi

Samsun’un Bafra İlçesinde 108 köyde yetiştirilen 2008 yılı tütün ürünü Ekspertizim Bakım ve İndirme Kuraları çekildi.
Bafra Ziraat Odası Toplantı ve Seminer Salonu`nda gerçekleştirilen kura çekimine Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Yaprak Tütün Bakım ve İşletme Baş Eksperi Özcan Nazlım, tütün alım şirket temsilcileri, köy muhtarları ile tütün üreticileri katıldı.
 
Tütün bitti
Kura öncesi konuşan  Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, akaryakıt ve gübre ve zirai ilaçları fiyatlarının bayını alıp gittiğini belirterek," Mazot, gübre ve zirai ilaçların fiyatlarının artması her gecen gün üretim yapan çiftçi sayısında düşüşlerin yaşanıyor" dedi.

Kaderine terk edildi
Diğer ürünlerde olduğu gibi bölgede ciddi anlamda tütün üretiminde azalma olduğunada dikkat çeken Karagöl," Tekelin tütün almaması, yüzünden 108 köyde tütün üreticisini yabancı sermayeli tütün tüccarlarının eline bırakmıştır.  Kalitesiyle aranan Bafra tütünü artık tüccar isterse üretilecek istemezse üretilmeyecek.  Bafra tekel işletmesinin kapılması Bafra ekonomisinde büyük çöküşlere yol açmıştır. Bafra tekeli yavaş yavaş 19 Mayıs ilçesi`ne kayıyor. Bafra, diğer hizmetleri kaybettiği gibi tekelide kaybetmek üzere” diye konuştu.

Çekilen Kura da 1. Kuşluğan 2. Kelikler. 3. Elifli köyü olurken enson köy oyan 108. köy ise Çamaltı köyü olarak kurada belirlendi.

Oktay ÖZTÜRK

  • BafraHaber Yorum
  • Tütün Kuraları Çekildi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0