BAFRA

Türk Kızılay’ından Kolide Ne Var? Kampanyasıyla Öğrencilere Destek

 
 607
Türk Kızılay’ından Kolide NeVar? Kampanyasıyla Öğrencilere Destek - Kızılay, 150. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ünlü programcı ve sunucu Esra Erol işbirliği ve MEB’in de desteğiyle ‘Kolide Ne Var?’ kampanyasını başlattı. Türkiye'nin dört bir yanındaki köy okullarında öğrenim gören çocukların eğitimlerini desteklemeyi hedefleyen kampanya ile 1.500 köy okulundaki binlerce öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Kızılay, 150. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında ünlü programcı ve sunucu Esra Erol işbirliği ve MEB’in de desteğiyle ‘Kolide Ne Var?’ kampanyasını başlattı. Türkiye'nin dört bir yanındaki köy okullarında öğrenim gören çocukların eğitimlerini desteklemeyi hedefleyen kampanya ile 1.500 köy okulundaki binlerce öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 ‘Kolide sevgi var, kardeşlik var, paylaşmak var, umut var, gelecek var, güzel yarınlar var’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında LC Waikiki, FLO, MNG Kargo sponsorluğu ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle hazırlanan kolilerde öğrenciler için 3 parçadan oluşan mont, bot, kazak, pantolon ile diş fırçası ve diş macunu yer alırken; anne ve baba için de birer parça hediye giysi bulunuyor. Hediye kolileri, öğrenciler adına okullara ulaştırılarak okul yönetimlerine teslim edilecek. Kızılay’ın 150. Kuruluş Yılı’na atfen 150 okul olarak başlayan projede, sponsorların ve bağışçıların desteği ve okulların ihtiyaç talebi doğrultusunda hedeflenen 1500 okula Haziran 2019’a kadar ulaştırılacak.

Samsun'un Bafra ilçesi Orta Durak Mahallesi'ndeki okula gönderilen koliler Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türk Kızılay’ı Bafra Şube Başkanı Osman Genç, yönetim kurulu üyeleri, Ahmet Abdurrahmanoğlu, Erol Aksoy ve Bekir Sami Tuncer tarafından öğrencilere verildi.

Kampanya hakkında bilgiler veren Türk Kızılay’ı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan AA muhabirine yaptığı açıklama da, "Bu sene Türk Kızılay’ı 150'inci yılını kutluyor. Biz 150'inci yılımız da bin 500 okula ve öğrencilerimize hediyeler sunma amacıyla Türkiye’nin büyük çocuk firmaları ve Türkiye'nin en büyük kargo firmasının destekleriyle, Esra Erol, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliği ile ilk olarak 6 okulumuz başvurdu bunlardan bir tanesi de Bafra'nın Ortadurak köyündeki Ortadurak İlköğretim okuluydu, biz bu okulun kargolarını hazırladıktan sonra kolilerini gönderdik ve birde yerinde görelim diye Ortadurak köyüne geldik. Ve kutuları hediyeleri çocuklarımıza armağan ettik" dedi.

 Kampanya İçin Bağış Yöntemleri

Kampanyaya bireysel olarak destek vermek isteyenler ‘KOLİ’ yazıp 2868’e 1 SMS atarak 10 TL bağışta bulunabilecek. Mont, ayakkabı, kazak, çanta, ayakkabı, bot, pantolon gibi giysi ile çocukların ağız ve diş sağlığına yönelik diş fırçası, diş macunu bağışında bulunmak isteyen kurumsal bağışçı firmalar da Kızılay’ın 168 çağrı merkezine başvuruda bulunabilecek. 

Kolide Ne Var? Kampanyasına öğrenciler adına başvurmak isteyen köy okulları ise Kolide Ne Var? Kampanya Hattı 0545 8506585’ne başvuracak.

 Kampanya hakkında detaylı bilgi ve bağış kanallarına www.kizilay.org.tr ‘ adresinden ulaşılabilir.


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Türk Kızılay’ından Kolide Ne Var? Kampanyasıyla Öğrencilere Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0