GÜNDEM

Trt Selemelik`ten Canlı Yayınladı

 
 592
Trt Selemelik`ten Canlı Yayınladı - TRT Trabzon Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 kişilik canlı yayın ekibi 28 Ekim de Bafra`ya geldi.
Bafra Haber

 |  - TRT Trabzon Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 kişilik canlı yayın ekibi 28 Ekim de Bafra`ya geldi.

TRT Trabzon Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 kişilik canlı yayın ekibi 28 Ekim de Bafra`ya geldi. Öğretmen evine yerleşen TRT ekibinin teknik yönetmen Dursun Koçyiğit, Programın sunacak olan Tahir Orhan, TRT Bafra temsilcisi Vural Yeşilyurt ve Bafra Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve aynı köyden olan Harun Şen ile birlikte canlı yayının gerçekleşeceği Selemelik köyünde mekan tespit çalışmalarını gerçekleştirdi.
Akşam eğlencesini görüntülemek için Kameramanlar Baş Kameraman Şakir Bostancı, Vural Yeşilyurt, Program sunucusu Tahir Orhan ve Teknik Yönetmen Dursun Koçyiğit ile birlikte Kolay beldesine bağlı Asar köyünde cumhuriyet eğlencesini görüntülediler.
29 Ekim sabahının ilk ışıklarıyla canlı yayının gerçekleşeceği Selemelik köyüne ulaşan TRT ekibi sevgi dolu ve sıcak bir ilgi ile karşılandı. Selemelik köyündeki bayram coşkusunu TRT 1. kanalından yaklaşık 40 dakika canlı yayınla tüm dünyaya taşırken gerek yurtiçi gerekse yurtdışındaki yakınlarının telefon yağmuruna tutulmasından son derece mutlu olan Selemelikliler TRT`nin bir ilki daha başlatarak büyüklülüğünü bir kez daha göstermiştir.
 
Başta TRT genel Müdürü İbrahim Şahin`in nezdinde tüm TRT Haber Daire Başkanlığı ve TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü ve tüm çalışanlarına teşekkür ettiklerini söylediler.   Yorumlarında bulundular.    
Yunanistan`ın Selanik, Drama Kasabası Küçük köyden  1924 Lozan Mübadelesi anlaşmasına istinaden  Samsun`un Bafra İlçesine Bağlı Kolay Beldesine Bağlı Asar, Kapıkaya ve Selemelik köylerine yerleştirilen mübadiller, Anadolu Selçuklu Türkleri  1925 yılından bugüne Cumhuriyet Bayramını tam 85 yıl yıldır köy meydanlarında 3 gün 3 gece aralıksız kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle davul ve zurna seslerinin birbiriyle karıştığı,  7 den 70`e kadın erkek ayrımı yapılmadan herkesin halay tutarak coşkuyu doruğa taşırken, bayram yerinde yakılan ateş de kazanlar dolusu bu köylere özgü etli pilav (Emin dayı pilavı) pişirilerek konuklara ve misafirlere dağıtılıyor.
Türkmedya  Selemelik Köyü temsilcisi
Harun Şen
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Trt Selemelik`ten Canlı Yayınladı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0