SAMSUN

Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı

 
 181
Tarımda KadınGirişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı - Samsun Bafra Ziraat Odası ile İŞKUR Bafra Şube Müdürlüğü arasında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" protokol imzası atıldı
Bafra Haber

 |  - Samsun Bafra Ziraat Odası ile İŞKUR Bafra Şube Müdürlüğü arasında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" protokol imzası atıldı

Bafra Ziraat Odasında gerçekleşen imza törenine İŞKUR Bafra Şube Müdürü Yakup Ergenli, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Program hakkında bilgi veren İŞKUR Şube Müdürü Yakup Ergenli, "Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amaçlanmaktadır. 'Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı' 2017 yılında 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının yaratılması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık yaratılması amaçlanmıştır" dedi.

25 Şubat'ta Bafra Ziraat Odasında başlayacak olan kurs Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından verilecek ve 4 gün sürecek. Kursa katılan kursiyerlere günlük 20 lira verilecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0