BAFRA

’Tarımda hedef, insanları doğduğu yerde doyurmak’

 
 1295
’Tarımda hedef, insanları doğduğu yerde doyurmak’ - Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hedeflerinin kırsaldan kente göçü önlemek, hatta tersine çevirmek suretiyle ’insanları doğduğu yerde doyurmak’ olduğunu söyledi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, hedeflerinin kırsaldan kente göçü önlemek, hatta tersine çevirmek suretiyle ’insanları doğduğu yerde doyurmak’ olduğunu söyledi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yılsonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Bafra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ev sahipliğini yaptığı toplantıda Samsun ve ilçelerinin tarımsal durumu görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam yaptı. Sağlam, “2022 yılı içerisinde hem ilçelerimizde gerek projelerimiz gerekse bakanlığımızın yeniden uygulamaya koyduğu konularla ilgili değerlendirme ve bilgilendirme yapacağız. Zira bizim hedefimiz; kırsaldan kente göçü önlemek, hatta tersine çevirmek suretiyle insanları doğduğu yerde doyurmaktır. 2022 yılı, kurumsal hedeflerimiz anlamında başarışı bir yıl olmuştur" dedi.

"Samsun’un coğrafya özelliğinden dolayı tarımın sevk ve idaresi gerçekten zor"
Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise "Baktığımız zaman Samsun çok büyük farklılıklar arz ediyor. Sahil ilçelerimiz var, iç kesimde ilçelerimiz var. Coğrafya çok faklı. Ürün deseni çok farklı. Balıkçılıktan geçiyoruz, yazlık kışlık sebze, fındığa geçiyoruz sonra şeker pancarına geçiyoruz, çok farklı kenevire geçiyoruz. Coğrafyanın farklılığı bize ürün çeşitliliği sunuyor. Dolayısıyla sizler ilçelerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü idare eden insanlar olarak çok farklı ürün deseni ile çok farklı konularla çok farklı mevzuatla uğraşıyorsunuz. Bu vesile ile Samsun büyük bir farklılık arz ediyor bazı illere göre. Samsun’un coğrafya özelliğinden dolayı tarımın sevk ve idaresi gerçekten zor. O vesile il sizlere büyük işler düşüyor. Ben Tarım ve Orman Bakanlığı’nın politikalarını uygulayan siz değerli idarecilerimizle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.
  • BafraHaber Yorum
  • ’Tarımda hedef, insanları doğduğu yerde doyurmak’ içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 4
User defaultYorum Id: 165995
30 Aralık 2022
00:48
  • Yorum Id: 165995
  • 30 Aralık 2022
  • 00:48

Devlet nezaman çiftçiye yardım etse ćiftçi batıyor örnek olarak bedava brokoli fidesi dağıttı brokoli eken ler battı

User defaultYorum Id: 165942
28 Aralık 2022
20:32
  • Yorum Id: 165942
  • 28 Aralık 2022
  • 20:32

Sayın yetkililer,sorunları yerinde tesbit edin. kâğıt üzeride yapılan planlar olumsuz sonuçlar verir. kalkın gidin türbe köyüne hal yapılacak araziyi bir gezin ne göreceksiniz bakalım.tarım arazisimi yoksa kırac bir alan mı. kabağı ağacın dalında, cevizi yerde tevekte arayanları tarım bakanı müdürü yaparsan. verimli araziyi betona teslim etmeye çalışır

User defaultYorum Id: 165924
28 Aralık 2022
18:51
  • Yorum Id: 165924
  • 28 Aralık 2022
  • 18:51

Sayın müdürüm 20 yıldır iktidar bunun tam tersini yaptı köyler bosaldi,ziraat yapacak gençler buyuksehirlerde asgari ücrete talim eder hale geldiler. yakında ziraattan anlayan kimse kalmayacak orta yaş ve üstü köylü ekici de ömrünü tamamlarsa... doğruysa sıfır vergi ile pirinç ithalatı yapılacakmış. kendi köylüsü yerine yabancı köylüyü abad eden bir sistem nasıl doğduğu yerde besleyecek vatandaşı.

Daha Fazla Yorum