9 saniye
Reklam Kapat
20. Yıl
Gücü Hizmetinizde
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
VİP
Giriş Yap
Kayıt Ol
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
YORUM MERKEZİ
9 Temmuz 2025, Çarşamba
Namaz Vakitleri
Nöbetçi Eczane: YıldırımEczanesi
Üyelik
BAFRA HABERLERİ
GÜNDEM
EĞİTİM
VEFAT
EDİTÖR
SİYASET
SPOR
BAFRA BELEDİYESİ
SİVİL TOPLUM
ASAYİŞ
SAMSUN HABERLERİ
ALAÇAM
19 MAYIS
YAKAKENT
SAĞLIK
YURT VE DÜNYA
PORTALLAR
FOTO GALERİ
YAZARLAR
YORUM MERKEZİ
TOP 10
POPÜLER
VİDEO GALERİ
ARŞİV
KURUMSAL
KÜNYE
İLETİŞİM
GİZLİLİK
UYGULAMALAR
ANDROID
I-PHONE
TELEGRAM - Android
TELEGRAM - Apple
SAMSUN
Anasayfa
SAMSUN
Tabiata 323 bin 721 sülün
Tabiata 323 bin 721 sülün
17 Ağustos 2022, Çarşamba, 14:55
|
17 Ağustos 2022, Çarşamba, 21:52
534
İhlas Haber Ajansı
| - Samsun Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda kurulduğu günden bu yana 323 bin 721 adet sülün üretilerek Türkiye’de çeşitli alanlarda tabiata yerleştirildi.
Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız
Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, doğaya bırakılan sülünleri yerleştirilen sahalarda izledi. Sürdürülebilir yaban hayatı yönetimi kapsamında çeşitli sebeplerle tabiatta azalmış ve nesli tükenme noktasına gelmiş tabii türler için kurulan üretme istasyonlarında her yıl binlerce sülün üretilerek tabiata yerleştiriliyor. Sülün kuşunun Türkiye’de yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biri olan Samsun’da, Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 1969 yılında kurulan Gelemen Sülün Üretme İstasyonu’nda sülün üretim çalışmaları yapılarak yaban hayatındaki varlığının artırılması hedefleniyor.
323 bin 721 adet sülün üretildi
Üretim istasyonunda kurulduğu günden bu yana 323 bin 721 adet sülün üretilerek Türkiye’de çeşitli alanlarda tabiata yerleştirildi. Yerleştirmenin izlenmesi amacıyla belli periyotlarda varlık-yokluk tespiti ve envanterleri yapılması önem arz ediyor.
Samsun’da önceki yıllarda yerleştirme yapılan
Kızılırmak Deltası
ve Akgöl-Simenit Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda izleme ve varlık yokluk çalışması/envanteri 11. Bölge Müdür Yardımcısı İlyas Koç, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ertan Kuduban, Samsun Şube Müdürü Mevlüt Özyanık, bölge müdürlüğü ve Samsun Şube Müdürlüğü teknik elemanlarının katılımı ile Kızılırmak Deltası’nda yapıldı.
Kızılırmak Deltası
0
0
0
0
0
BafraHaber Yorum
Tabiata 323 bin 721 sülün içeriğine yorum yapmaktasınız
Yorum Yap
Toplam Yorum 0