SİYASET

Suat Kılıç`ın Referandum Çalışmaları

 
 397
Bafra Haber

 |  - AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ``Evet, hayır tahmininde bulunmuyorum, evet oylarının çok yüksek çıkacağını ifade etmekle yetiniyorum.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, ``Evet, hayır tahmininde bulunmuyorum, evet oylarının çok yüksek çıkacağını ifade etmekle yetiniyorum. Oranı, rakamı bu işin matematiğini 12 Eylül Pazar günü sandıklar açıldıktan sonra hep birlikte göreceğiz. Millet adına bizim oran belirleme yetkimiz yok ama o oran belirlendiği zaman hayır cephesinde koalisyon oluşturarak anayasayı kabul ettirmemek için yollara düşenlerin kulaklarına kadar kızardıklarını bugünden görebiliyorum`` dedi.

     Samsun`da referandum çalışmalarını sürdüren Kılıç, Bafra ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.
     Kılıç, burada yaptığı açıklamada, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak referandum kampanyasının çalışmalar kapsamında Bafra`da olduğunu belirterek, ``Herkes her şeyin farkında. Vatandaşlarımız Türkiye`de ne yapmak istediğimizi de ne yapılması istendiğini de detayları ile ana hatları ile ayrıntılı ile birlikte çok net olarak öğrendiler`` diye konuştu.

     İnsanların vicdanına, sağ duyusuna güvenerek bu adımları attıklarını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
     ``Geçen aylar bize gösterdi ki vicdanına sağ duyusuna güvendiğimiz Türk milleti, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bizleri yolda bırakmayacaktır. Başlamış bir işi yarım bırakmayacaktır, atılmış bir adımı hakkaniyete uğratmayacaktır. Başlanan sözün tamamlanmasına Allah`ın izni ile ve Türk milletinin gayreti ile imkan bulacağız. Sokaktaki temaslarımız, insanlarımıza yaptığımız ziyaretler 12 Eylül Pazar günü demokrasi konusunda Türk milletine güvenmemizi emrediyor.``
   
  Referandumla ilgili tahminler yapıldığına da işaret eden Kılıç, ``Milletimizin iradesi sapa sağlam. Yüzdelik bir rakam vermiyorum. Evet, hayır tahmininde bulunmuyorum. Evet oylarının çok yüksek çıkacağını ifade etmekle yetiniyorum. Oranı, rakamı bu işin matematiğini 12 Eylül Pazar günü sandıklar açıldıktan sonra hep birlikte göreceğiz. Millet adına bizim oran belirleme yetkimiz yok ama o oran belirlendiği zaman hayır cephesinde koalisyon oluşturarak anayasayı kabul ettirmemek için yollara düşenlerin kulaklarına kadar kızardıklarını bugünden görebiliyorum. Çünkü Türk insanı yeni anayasaya bir AK Parti anayasası gözüyle bakmıyor, bir Recep Tayyip Erdoğan anayasası gözüyle de bakmıyor. Yapılacak oylamayı bir güven oylaması değil bir halk oylaması olarak değerlendiriyor`` dedi.
    
    ``TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN AYRICA MUHAFIZLIĞA İHTİYACI YOKTUR``-
    
     Mamak Cezaevi`nde 1987 yılında kafasına aldığı darbeyle hayatını kaybeden Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun ağabeyi Ali Kurumahmutoğlu`nun da katıldığı toplantıda Kılıç, ``12 Eylülde AK Parti Hükümeti güven oylamasına tabi tutulmayacak. Türkiye`nin geleceğindeki demokrasi, gelecekteki hukuk, yargı bağımsızlığı ve çocuklarımızın geleceği oya sunulacak. İnsanlarımız işte bunun farkında. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu farkında olmayabilir. Barış ve Demokrasi Partisi farkında olmayabilir`` diye konuştu.

     Kılıç, 1987 yılında Mamak Cezaevi`nde namaz kılarken kfasına aldığı darbeyle hayatını kaybeden Hüseyin Kurumahmutoğlu`nun ağabeyi Ali Kurumahmutoğlu`nun yanında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

     ``Demokrasiye gönül vermiş MHP ve CHP içindeki yüz binler, milyonlar Barış ve Demokrasi Partisi`nin de hayır diyerek boykot ettiği yeni anayasaya `hayır` demeyecek. 12 Eylül darbecilerine Türkiye`ye yaşattıkları acıların hesabını sormak üzere, milletimizin vicdanı ile birlikte `evet` demeyi tercih edeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir ama bu devleti dipçik zoruyla değil, bu devletin, milletin demokratik iradesiyle bu anayasal sistemi milletimizin demokrasiye olan inancı ile imanı ile yaşatma iradesini bizler 12 Eylül Pazar günü ortaya koyacağız.

     Türk demokrasisinin, Türkiye Cumhuriyetinin ayrıca muhafızlığa ihtiyacı yoktur. Türk milletinin muhafız olmayı benimsediği, Türk milletinin koruduğu, Türk milletinin sahip çıktığı bir Türk devleti ilelebet elbette ki payidar olacaktır. Dolayısıyla hiç kimse bundan vazife çıkararak milletin seçilmiş temsilcilerine kabuslar yaşatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir.``

     Ali Kurumahmutoğlu ise konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:
     ``Rahmetli kardeşim Hüseyin`in, Nurettin Aslan`ın, İrfan Kömürcüoğlu`nun, Kemal Yalçın gibi çok sayıda hayatını kaybeden kişinin inanıyorum ki ruhu şimdi şad olmuştur. 12 Eylül darbesinde hayatını kaybedenlerin, gelecek hayallerini karartanlardan, anaları, babaları acılarla birlikte yaşamak zorunda bırakanlardan en azından vicdanlardan hesap sorulacağının, devlet tarafından bu hesabın sahipsiz bırakılmayacağının teyidi olarak Başbakanımızın yeni Anayasa vaadini ve sözünü görüyoruz. Şehitlerin hatırasına saygısı olanların `evet` demek demekten başka seçeneği yoktur.``
     Kılıç, AK Parti İlçe Teşkilatının ardından Bafra`da bir beton tesisini gezdi. Kılıç, daha sonra Bafra Devlet Hastanesine geçerek burada incelemelerde bulundu.
  • BafraHaber Yorum
  • Suat Kılıç`ın Referandum Çalışmaları içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0