Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi temel atma töreninde konuşan Gençlik ve spor Bakanı Suat Kılıç, fakülte kararının çıkması için “Bir gün Ankara’dan özel uçak kaldırdık.” dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın konuşmasının tamamı:
‘’çok büyük emekler verdiğimiz, çok zamandır büyük çabalar sergilediğimiz, bu projenin bugün temel atma merasimine kadar gelebilmiş olmanın gerçekten büyük coşkusunu sevincini ve heyecanını yüreğimizin en derinlerinde yaşıyoruz.
Bafra’yı Fakültesi olan bir ilçe haline getirmek, Bafra’ya bir fakülte kazandırmak ve bu fakültenin Bafra’da inşaatının temelini atmak büyük hayalimizdi.
Bununla ilgili ne kadar büyük çaba ortaya koyduğumuzu değerli Bafralılar çok yakından ve çok iyi biliyorlar.
En son 12 Haziran 2011 milletvekili seçiminin hemen öncesinde biraz da bu konunun istismarı yapıldığından dolayı Bafra’ya fakülte kuruluş kararının, bakanlar kurulu kararının Bafra’ya gelmesi ilan edilmesi gerekiyordu yani zaten yürütmekte olduğumuz sürecin biraz hızlandırılması gerekiyordu.
Milletvekilimiz Ahmet yeni biraz kenarından bu konuya temas etti.
Altını çizmekte fayda görüyorum bir gün Ankara’dan özel bir uçak kaldırdık, öncelikle Milli Eğitim bakanımız Nimet Çubukçu’yu İstanbul’da buldu arkadaşlarımız.
Bakanlar kurulu kararının ilk önce onun imzalaması gerekiyordu. Çünkü kurulacak olan bir fakülte olduğundan dolayı dönemin Milli Eğitim bakanının acil imzasına ihtiyacımız vardı.
Sonra uçak sırasıyla, Batman ve Bingöl’e gitti. Kalkınma bakanımız Cevdet Yılmaz’ı buldu. Devlet Planlama teşkilatının fakülte kuruluşla ilgili olumlu görüşünü içeren imzanın Sayın Cevdet Yılmaz tarafından atılması gerekiyordu.
Oradan Batman’a intikal etti arkadaşlarımız Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘i Batman’da buldular.
Seçim dönemi olduğu için bakanlar dâhil tüm milletvekilleri seçim bölgesindeydi.
Mehmet Şimşek’te bu bakanlar kurulu kararını orada imzaladı evrak Ankara’ya geldi.
İimzaları tamamlandı. Sahada olan diğer bakanlarımızın imzaları fax yoluyla alındı ve nihayet Bafra Turizm fakültesinin 19 Mayıs Üniversitesi bünyesinde kuruluş kararı bu sayede gerçekleşmiş oldu. Bunu şunun için anlatıyorum: burada hepimiz işimizin, gücümüzün başındayız kimimiz, tarlada kimimiz esnaf olarak işlerimizin başında, kimimiz halde, kimimiz deniz kenarında, kimimiz balıkçı, kimimiz çeltik tarlasında.
Bafra’ya fakülte kurulmuş bunu ne kadar meşakkatli yollardan kurulduğunu burada bilmemiz, anlamamız zor olabilir.
O nedenle bir birbirimize anlatmamız paylaşmamız lazım ki bu adımların arkası gelsin, devamı getirile bilsin.
Bafra’da fakülte kurma hayalimizi gerçekleştirdik. Tabi iki devam eden yatırımlar var.
Fakülte binasını yapacak parayı hemen bulabilecek miyiz, dedik ki devletimiz sağlam ve güçlü ebetteki buluruz ama evvela ismini yaşatmak isteyen soy ağacını şanıyla şerefiyle gelecek yüzyıllara, taşımak isteyen Bafralı saygı değer işadamlarımıza bir teklif götürelim.
Bakalım ki bu yükün altına girme arzuları nedir. Anne babalarının isimlerini kendi soyadlarını yaşatma arzuları ne düzeydedir.
Bafralı işadamlarından ilk Aşcı ailesini listenin başına koyduk. İkincisine gitmeye zaten gerek kalmadı çünkü Aşcı ailesi bu yükü kendi üzerine almayı kabul etti.
Kaya Aşcı’yı biz ilk önce milletvekili sürecimizde tanıdık. İstanbul’da dernekler Federasyonuna başkan olması sürecinde ama başkan olmadan önce tanıdık.
Başkanlık görevini layıkıyla hakkıyla üzerinde taşıyabildi sonuna kadar destek verdik. İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonunda 20 binden fazla Samsunluyu bir araya topladık ve Başbakanımızla Samsunluların büyük buluşmasını Sinan Erdem’de gerçekleştirdik.
Kaya Bey’den sonra kardeşlerini tanıdık sırasıyla Vedat Beyi tanıdık ki, Vedat Bey’i tanımakla iftihar ettik.
Çünkü Samsunlu olmayı Bafralı olmayı, olmak yetmez bu unvanları taşımayı bilen insanlar.
Hüseyin Açcı büyük ağabeyleri, yine kardeşlerinden Oral Aşcı, Sedat Açcı da buradalar onları da ayakta görelim.
Tabi bu ailenin kökleri dibinde ayakları kolları da her yerde. Kardeşlerden birisi de Reşat Aşcı O da kutsal topraklarda umrede.
Allah’ta onun umresini kabul etsin diyorum. Ve Turgay ve Tuncay Aşçı’da buradalar ailenin yeni nesil temsilcileri.
Bu kalabalık beni dinlerken bir yandan da içinden Şevket Aşcı için birer Fatiha okumayı unutmayalım.
Şevket Aşcı’ya bu kadar evladı veren ve bu kadar evladı doğuran birde annemiz var Hanife Anne. Hanife anneyi de şöyle bir görelim ve kuvvetli bir alkış yapalım.
Hanife Anne 1920 doğumlu yani 92 yaşında Allah sağlık sıhhat ve uzun ömür versin. Bu evlatların tamamı Bafra’nın Köyünde dünyaya getirdi.
Hazine bulmadılar, hazır altına konmadılar. Çalıştılar, kazandılar ve şimdi de geldiler babalarının annelerinin toprağı kendilerinin dünyaya geldiği Bafra’ya yatırım yapıyorlar.
Bu aileyi tebrik ediyorum yürekten. Allah’ın izni ile devletin bileği bükülmez, milletinin sırtı yere gelmez bu hizmetler sayesinde eğitim kurumları açılıyor.
Evlatlarımız çok iyi eğitimler alacak geleceğe çok sağlam şekilde hazırlanacaklar bu temelleri atanların bu eserleri yapanların hayırla yad edilmesini sağlayacaklar.
Yenilendi.
Değiştir, Vazgeç!