BAFRA

Sokaktaki Canların Da Deva’sı Oldular

 
 2710
Sokaktaki Canların Da Deva’sı Oldular - Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk: Bir siyasi parti başkanı olma kimliğinden öte, bir insan ve bir anne olarak herkesi sokaktaki canlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü kışın köpekler 17 saat, kediler ise 6 saat aç kalırlarsa maalesef donarak ölüyorlar. Bu soğuk havalarda sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım onlar bize emanet.” dedi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Deva Partisi Samsun İl Başkanı Kebire Birer Türk: Bir siyasi parti başkanı olma kimliğinden öte, bir insan ve bir anne olarak herkesi sokaktaki canlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Çünkü kışın köpekler 17 saat, kediler ise 6 saat aç kalırlarsa maalesef donarak ölüyorlar. Bu soğuk havalarda sokak hayvanlarımıza sahip çıkalım onlar bize emanet.” dedi.

Samsun Deva Partisi İl Başkanlığı rutin aralıklarla uzak bölgelerde kaderine terk edilmiş sokak hayvanları da dahil olmak üzere, mama ve yiyecek desteği ile sokak hayvanlarının yaşayabilmelerine imkan sağlayacak tüm girişimlerde bulunuyorlar. 

Partililer en son eski cezaevi bölgesinde barınaktan salınmış ve kaderine terk edilmiş hayvanların imdadına yetiştiler. 

Partililer,  “Sizlerin de bildiği gibi her gün görsel ve yazılı basında hayvanların uğradıkları haksızlıklar, işkence ve kötü muamele haberlerine rastlamaktayız. Sürekli olarak okuduğumuz ve karşılaştığımız bu haberler, ülkemizde Hayvan Hakları Yasası’nın yetersiz ve uygulamaların eksik olduğunun en büyük göstergesidir. Özellikle yasanın cezai yaptırımlarının caydırıcı olmaması, takip ve uygulama eksikliklerinin yaşanıyor olması 5199 sayılı yasanın fonksiyonel olmadığının göstergesidir. Yasanın tekrar ele alınması, sivil toplum örgütleri ve hayvan hakları koruyucularının fikir ve tecrübelerinin yasa koyucular tarafından dikkate alınması oldukça önemlidir. Onları sevmek mutlaka ki çok önemli ama yetersizdir. Onların haklarını da korumak, yaşam refahlarını sağlamak ve yaşam koşullarını düzeltmek de biz insanların görevidir.” Şeklinde açıklama yaptılar.

İl Başkanı Türk: “Hayvan sevgisinin aşılanması, çocukların yetiştirilme şekli ve eğitimle doğrudan ilgilidir. Okullarımızda bu konunun öneminin çocuklarımıza algılatılması, bu dünyanın ve bizlerin onlarsız olamayacağı gerçeğinin öğretilmesi, ailelerin çocuklarına hayvan sevgisini aşılaması gelecekte daha bilinçli ve sevgi dolu bir ilişkinin oluşmasında etkili olacaktır. Onların haklarını her gün korumak ve gözetmek biz insanlığın görevidir. Dünyada yalnız değiliz ve bizim gibi diğer canlılarda yaşam hakkına sahipler. Lütfen bu soğuk günlerde onları daha çok hatırlayalım sokağa bırakacağız bir kap yemek ve bir kap su en az bir canı kurtaracaktır.”


Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sokaktaki Canların Da Deva’sı Oldular içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 138567
31 Ocak 2022
09:16
  • Yorum Id: 138567
  • 31 Ocak 2022
  • 09:16

Tüm siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından aynı hassas davranışı bekliyoruz. allah sizden razı olsun.

User defaultYorum Id: 138368
28 Ocak 2022
14:25
  • Yorum Id: 138368
  • 28 Ocak 2022
  • 14:25

Allah razı olsun hayvanlara el uzatan herkesten