ASAYİŞ

Sınavda kopya şebekesine operasyon: 5 kişiye suçüstü

 
 3716
Sınavda kopya şebekesineoperasyon: 5 kişiye suçüstü - Samsun’un Bafra ilçesinde motorlu taşıtlar sınavında kopya düzeneği kuran şebekeye polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi, 5 şüpheli suçüstü yakalandı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’un Bafra ilçesinde motorlu taşıtlar sınavında kopya düzeneği kuran şebekeye polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi, 5 şüpheli suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, il dışından gelen organizatör şahısların, sınava girecek bir adayın üzerine yerleştirilen gizli sistem aracılığıyla kopya çektirecekleri yönünde tespit yapılması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. 07 Nisan günü saat 19.15’te sınav esnasında düzenlenen operasyonda, üzerine gizlenmiş kopya düzeneği ile sınava giren şahıs ile okul çevresinde araç içerisinde sistemi yöneten 4 organizatör suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin üzerlerinde ve araçta yapılan aramalarda 2 adet casus kulaklık, 1 adet casus kamera, 5 adet sim kart takılabilir ses kartı, 6 adet cep telefonu ve 1 adet kulaklık pili ele geçirildi.
Olay kapsamında 2’si suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplam 5 şüpheli, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun’a muhalefet suçundan gözaltına alındı. Şüpheliler bugün Bafra Adliyesine sevk edildi.





Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Sınavda kopya şebekesine operasyon: 5 kişiye suçüstü içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 4
User defaultYorum Id: 253826
08 Nisan 2026
23:47
  • Yorum Id: 253826
  • 08 Nisan 2026
  • 23:47

Diyarbakır’dan gelip düzeneği kuran suçlu ama kopya için bu yola başvuranların suçu hiç mi yok .suçu diyarbakırdan gelen kişiye yıkıp diğerleri suçtan kurtulmayı başardılar.bence hepsi kopya çekende kopya çekmeye yardım edende aynı cezayı almalı

User defaultYorum Id: 253816
08 Nisan 2026
17:22
  • Yorum Id: 253816
  • 08 Nisan 2026
  • 17:22

Adamlar diyarbakir dan gelmis elini kolunu sallaya,sallaya.bu tip organizasyonlarla,kpps ve buna benzer sinavlarda tūm vatan hainlerini,pkk sevicileri, avukat,muhendis,doktor vs yaptilar.simdi universitelerde neden bu kadar çok terōr ōrgūtū destekcisi oldugunu anladiniz umarim.masum gençlerimizin hakkini yediler ve yiyorlar.uyantūrk milletim

User defaultYorum Id: 253814
08 Nisan 2026
14:44
  • Yorum Id: 253814
  • 08 Nisan 2026
  • 14:44

Bir eğitimci olarak yazıyorum...basit düzeyde olan ilk yardım veya motor sorularını çözemeyen adaylar direksiyon başına geçmesin. bu sadece bilgi değil, bir kapasite sınavı. beyin fonksiyonları yeterli olmayan ve eğitilemeyen bireylerin trafik maceralarını her gün izlemiyormuş gibi yorum yapılmamalı.

Daha Fazla Yorum