GÜNDEM

Başkan Şahin'dan Referandum Açıklaması Başkan Şahin: “bu Sistem Değişikliği İle Siyasi İstikrar Sağlamlaştırılıyor"

 
 584
Başkan Şahin'dan Referandum Açıklaması Başkan Şahin:“bu Sistem Değişikliği İle Siyasi İstikrar Sağlamlaştırılıyor" - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Anayasa değişikliklerinin 18 maddesini de inceledim. Bu maddeler ile ülkemizde hükumet sistemi değişikliği sağlanıyor. Bu sistem değişikliği ile siyasi istikrar sağlamlaştırılıyor" dedi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Anayasa değişikliklerinin 18 maddesini de inceledim. Bu maddeler ile ülkemizde hükumet sistemi değişikliği sağlanıyor. Bu sistem değişikliği ile siyasi istikrar sağlamlaştırılıyor" dedi.

Son günlerde "Anayasa değişikliği için evet diyorum, sen de var mısın?” şeklinde başlayan ve hızla yayılan kampanyada Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın “Ben varım, Zihni Başkanım sen de var mısın?” şeklindeki paylaşımına Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den cevap geldi. Başkan Şahin, “Sayın Hasan Togar başkanım, çağrınızı aldım. Anayasa değişikliği için ben de varım, 'evet' diyorum. Ülkemizin istiklali, milletimizin istikbali, mazlumların gür sesi olmak için Hadi Uyar başkanım siz de var mısınız?" diyerek Aaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'a çağrıda bulundu.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında şu açıklamayı yaptı: “Anayasa değişikliği ile ilgili güzel çalışmalar başladı. Bu kapsamda Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar 'Daha güçlü bir Türkiye için Zihni Başkanım var mısınız?' diye sordu. Başkanımıza teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Türkiye, Ülkemizin istiklali, milletimizin istikbali ve mazlumların gür sesi olmaya devam etmek için Anayasa değişikliklerine 'evet' diyoruz. Bu kampanyanın konsepti gereği Alaçam Belediye Başkanımız Hadi Uyar’a 'Mazlumların gür sesi olmaya devam etmek için sizde var mısınız?' şeklinde sorduk. Togar başkanım, Uyar başkanım ve tüm başkanlarımız, teşkilatlarımız, milletvekillerimizle gece gündüz demeden sahada çalışacağız. Milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Milletimizin büyük desteği ile 'evet' çıkacaktır. Anayasa değişikliklerinin 18 maddesini de inceledim. Bu maddeler ile ülkemizde hükumet sistemi değişikliği sağlanıyor. Bu sistem değişikliği ile siyasi istikrar sağlamlaştırılıyor. Koalisyon dönemleri bitiyor. Daha hızlı karar alma imkanı getiriliyor. Yürütmedeki çift başlılık ortadan kalkıyor. Yüzde 20’ler ile hükumet olma yerine en az yüzde 50 oy ile hükumet kurma ortaya çıkıyor. Bu daha geniş ve kucaklayıcı bir orandır. Hükumet olmak milletimizin yüzde 50 desteğini mecburi hale getiriyor. Bu, katılımcı demokrasi bakımından çok önemli.”
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Şahin'dan Referandum Açıklaması Başkan Şahin: “bu Sistem Değişikliği İle Siyasi İstikrar Sağlamlaştırılıyor" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0