CHP Bafra İlçe Başkanlığı, mahalle statüsüne çevrilen köylerin “kırsal mahalle” olarak kabul edilmesi yönündeki taleplerinin Bafra Belediye Meclisi’nde reddedildiğini açıkladı. Serkan Dönüm: Buradan çıkan tek sonuç vardır. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve iktidar partisi mensupları köylümüzün cebinde kalan son paraya da göz dikmişlerdir.

Köylerin mahalle statüsüne geçirilmesinin ardından “kırsal mahalle” yetkisinin kullanılmaması, Bafra’da köylülerin vergi, harç ve zamlarla karşı karşıya kalmasına neden oldu. CHP Bafra İlçe Başkanlığı, bu sürecin en büyük sorumlusu olarak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ı sorumlu tuttu.

CHP Bafra İlçe Başkanı Serkan Dönüm, Bafa Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın tavrını sert bir şekilde eleştirdi. 

Av. Serkan Dönüm, tekliflerinin reddedilmesi süreci ile ilgili basın açıklamasında şunları söyledi:

Kıymetli Bafralı hemşehrilerimiz, Mahalle statüsüne çevrilen köylere ilişkin kanunun Belediyeye verdiği yetkinin kullanılması ve bu mahallelerin kırsal mahalle olarak kabulünü Bafra belediye meclisinde talep ettik.

Ancak Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Adalet ve Kalkınma Partili belediye meclis üyelerinin ret oyları ile konu gündeme alınmamıştır.

Baframızda köylerde yaşayan tüm yurttaşlarımıza hayırlı olsun. Başkanımız Hamit Kılıç’ın dediği olmadı, yasanın uygulanması ertelenmedi ve 1 Ocak 2026 tarihi itibariyle yasanın mali külfet getiren hükümleri yürürlüğe girdi.

Köyde evi ocağı olan bizler artık evlerimiz, ağırlarımız, kümeslerimiz ve tarlalarımız için emlak vergisi ödeyeceğiz. Bundan böyle köyde samanlık yapmak için inşaat ruhsat harcı ödeyeceğiz. SASKİ tarafından köyde kullandığımız içme suyuna %100 zam yapıldı.

Daha neler neler. Köyde kullanılan içme suyuna SASKİ tarafından %100 zam yapılmış olmasına rağmen, SASKİ Genel Kurulu’na katılan başkanımız Hamit Kılıç suya %25 indirim yapıldığını sanmakta ve savunmaktadır.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ya matematik bilmemekte ya bilerek gerçeğe aykırı beyanda bulunmakta ya da evet yönünde el kaldırdığı SASKİ Genel Kurulu’nda ne karar alındığından bihaberdir.

Yapılması gereken aslında çok basit. Kanunda Bafra Belediyesi’ne verilmiş yetki Bafra Belediye Başkanı tarafından ısrarla kullanılmamaktadır. Kimseye zararı olmayan, sadece köyde yaşayan insanlarımız yararına olan bir karar bir türlü alınmak istenmemektedir.

Buradan çıkan tek sonuç vardır. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve iktidar partisi mensupları köylümüzün cebinde kalan son paraya da göz dikmişlerdir. Harçlar ve vergilerle köylümüzün cebinden kalan son kuruşlar da Bafra Belediyesi tarafından alınacaktır. Yazıktır. Ayıptır. Günahtır., Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerini bu tavırlarından dolayı kınıyoruz.