GÜNDEM

Şehit Aileleri Ve Gazilere Ziyaret

 
 146
Bafra Haber

 |  - Şehit Aileleri ve Gazilere ziyaret

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı yanında daire Müdürleri ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bafra Temsilciliği ve Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneğine nezaket ziyaretinde bulunarak problemlerini yerlerinde dinledi.
Gaziler Derneğinde Dernek Başkanı Rahmi Şahin ve Gazilerin sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Dınkırcı ‘Çağın koşullarına, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ancak tarih bilinciyle mümkündür. Türk milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı tutar. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarır. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Milletimizin kahramanlıklarının en şanlılarından birisi ve bize zaman olarak en yakını Milli Mücadelemizdir. Türk insanı kendine yakışan zaferi, burada da elde etmeyi bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında kenetlenerek, onun rehberliğine inanarak bağımsızlığına göz dikenleri vatanından kovmuştur. Bu mücadelede gazilik ve şehitlik şerefine ulaşan atalarımızın destanı hala anlatılır, kahramanlık türküleri hala söylenir. Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar etrafımızda sürüp gidiyor. Böyle olmasına rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır milyonlarca ferdiyle bu huzur, bu sükûn sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyetini emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk insanı gazi veya şehit olan atasını en derin duygularla anmaktadır. Sohbetinde, işinde, ibadetinde bulduğu her fırsatı bu uğurda değerlendirmektedir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı da verilmiştir.  Bu vesileyle aramızdan ayrılmış gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz”
 ’Muharip Gazi, harbe katılıp da, harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür..
Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış bir çok insanını şehit ve gazi vermiştir.
I.Dünya savaşından sonra cennet vatanın topraklarını işgal eden işgal güçlerine karşı Mustafa Kemal’in önderliğinde Şerefli bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. İşte bu kurtuluş savaşında batı cephesinde devam eden Kütahya-Eskişehir savaşlarında elde ettikleri başarıyı devam ettirerek, Türk ordusuna son darbeyi vurup Ankara’yı işgal etmeyi düşünen Yunanlılar 13 Ağustos 1921 de yeni bir saldırı başlattılar.23 Ağustos 1921 de başlayan ve 22 gün 22 gece süren Sakarya savaşında atından düşüp yaralanmasına rağmen cepheden ayrılmayıp üstün komutanlık,vatan ve millet sevgisini bir defa daha ortaya koyan Mustafa Kemal Paşaya 19 Eylül 1921 de TBMM tarafından Gazilik unvanı ile Mareşallık rütbesi verilmiştir.İşte bu büyük mücadele sonunda hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.Ancak dün olduğu gibi bugünde düşmanlarımız gerek içten gerekse dıştan aziz vatanımızı parçalamaya , bağımsızlığımızı yok etmek istemektedirler. Dış düşmanlara ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumuş, mücadele etmiş ve Gazi olmuş tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum’’ dedi.

Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneğine yapılan ziyarette Bu vatan için canlarını feda eden şehitler yâd edildi. Dernek Başkanı Saadet Var ve Şehit Ailelerinin hazır bulunduğu ziyarette duygulu anlar yaşandı. Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
Her şey Vatanımız için...

Siz şehit yakınlarının her zaman yanında olan yüreği, sevgisi, duyguları bizlerle olan değerli aileler,
            Bizler, her birimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda etmiş aziz şehitlerimizin birer yakınlarıyız. Ben bir gazi torunuyum, eşim ise bir şehit torunudur.
            Şehitlerimiz şehit olmadan önce bizlere anne ve babalarına, eşlerine, çevredeki komşularına, yakın arkadaşlarına “Ben ŞEHİT olup geleceğim” diyerek görevine gitmişlerdir. İşte onun için bizler, şehitlerimizi huzursuz etmemek için onlara layık olmalıyız ve isyancı olmamalıyız. Çünkü şehitlerimiz zaten şehit olmalarını isteyerek gitmişlerdir. Bu ülke hepimizin. Hepimiz devletini, milletini, vatanını ve bayrağını seven bir millet olarak barış, huzur ve kardeşçe yaşamayı hep birlikte arzu etmeliyiz.
  Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna binlerce ailenin ocağına ateş düşmüş, binlerce yavrular babasız, eşler eşsiz, anne ve babalar evlatsız kalmışlardır. Bu aileler kim için ve neden bu acılara katlanmışlardır` Elbette vatanımız ve bayrağımız için…! O halde ülkemizi idare edenler de bu acılara kulak vermelidirler. Bizlerin acılarını lafla değil, yüreğinde paylaşmalıdırlar. Yokluğumuz yoklukları olmalıdır. Acılarımız ve sıkıntılarımız acıları ve sıkıntıları olmalıdır. İşte o zaman yalnız kalmadığımızı ve unutulmadığımızı hissederiz. Bizler bir şeylerin farkında olarak, kimlerin acılarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşıp paylaşmadıklarını çok iyi bilmekteyiz. Bütün bu yalnızlıklarımıza rağmen, ülkemizin her karış toprağı için, Milli değerlerimiz için şehit evlatlarımızın bıraktığı yerden, bayrağı yere düşürmeden bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Ülkemizin her karış toprağı bizim için canımızdan değerlidir. Çünkü vatan olmazsa, bizlerde olamayız. Hepimizin varacağı yer ebedi istirahat edeceğimiz mekan kazandığımız bu topraklar olacaktır. Onun için canımızın ve kanımızın son damlasına kadar mücadelemiz devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve kuşkusu olmasın. ÇÜNKÜ HERŞEY VATAN İÇİNDİR.’’ Dedi.

Bafra Terörle Mücadelede Mağdur Olan Aileler Derneğinde Dernek Başkanı Saadet Var ‘’Bafra ve köylerinde 36 adet şehit ailesi var. Onlar bu vatan toprakları için gözlerini kırpmadan şehit olan gençlerimiz, evlatlarımız. Terörle mücadelede hepimiz şehit olmaya hazırız’’ dedi.
Gaziler ve Şehit derneklerindeki ziyaretlere Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Kadri Özkan, Bafra İlçe Jandarma Komutanı J.Üst. Salih Kocaköse, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, Bafra Sağlık Grup Başkanı Oğuz Öksüz, Bafra Sivil Savunma Müdiresi Belma Özel, Bafra İlçe Tarım Müdür Vekili Muharrem Nas katıldı. Abdullah Özdemir

  • BafraHaber Yorum
  • Şehit Aileleri Ve Gazilere Ziyaret içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0