GÜNDEM

Sebze Komisyoncuları Ödül Töreni

 
 196
Sebze Komisyoncuları Ödül Töreni - Sebze komisyoncuları ödül töreni
Bafra Haber

 |  - Sebze komisyoncuları ödül töreni

Samsun`un Bafra ilçe Belediyesi tarafından sebze ve meyve halinde 2005-2006 yılı içerisinde cirolarını artıran 10 sebze ve meyve komisyoncusu için tarihi Büyük park`ta ciro ödül töreni düzendi.

Açılış konuşması yapan Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, 2004 yılı içerisinde sebze ve meyve halinde başlattıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını, 2003 yılına göre sebze ve meyve cirolarının 3 katı yükseldiğini söyledi. Sebze ve Meyve Halindeki esnafların Bafra tarımına yapmış oldukları katkıları çok yakından takip ettiklerini belirten Başkan Neiş, üreticinin en büyük sorunu pazarlama olduğunu belirtti. Ürünlerin pazarlanmasında Komisyoncuların büyük özverilerinin olduğunu belirten Başkan Neiş,"Bafra olarak geçmişi bir kenara bıraktık, hep birlikte geleceğe bakıyoruz. Geleceğe bakışımızın icraatlarını son 1,5 ay içerisinde görmeye başladık. Bafra ovasında üretilen ürünler bugün Almanya`da, Makedonya`da, Hollanda`ya gidiyor. Sebze ihracatında her gün 5 ile 10 tır yurtdışına ihracat hedefliyoruz. Bafra`nın kalkınması için herkesi tek yumruk olmaya davet ediyorum" dedi.

Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise, Bafra`da korkunç bir tarımsal potansiyeli olduğunu, bu potansiyelin birlik ve beraberlik sayesinde ihracatla bütünleşerek bir anlam taşıyacağını kaydetti. Kaymakam Dınkırcı, "Herkes gelişim için sürekli kendisini yenilemek zorundadır. Bafra`nın gelişmesi için üretici birlikleri kurmak zorundayız. Biz, şirketleşmek veya kooperatifleşmek zorundayız. Bunu yaptığımız takdirde Bafra`nın yarınları aydınlıktır" dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ise,"Doğalgaz boru hattı seri bir çalışmayla, Vezirköprü hattından Bafra`ya doğru ilerliyor. Bölge Cezaevi inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımız sonuçlandığında, Bafra ilçesi`ne ciddi bir canlılık getireceğine inanıyorum. Bafra ilçesi`nde, eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde Milli Eğitime yönelik birçok yatırımımız var. Bafra ilçesi`nde Kaymakamlık vasıtası ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından vatandaşlarımıza 4 bin ton kömür dağıtımı yaptık. İhtiyaç sahibi olan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Bafra ilçesinin su problemini çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bafra ovası tarım bölgesi olduğu için tarıma yönelik projeleri zorlama ile de olsa gerçekleştireceğiz. Gelişmek için mutlaka ürünlerimizi ihracata yönelik yapmalıyız. Tarımsal yönde ihracatın altyapı çalışmalarını tamamladık. Bizim en büyük zorluğumuz enflasyon ve faizdi. Bu konuyu da başardık. Bizim vatandaşımızın ortaklık düşüncesi maalesef zayıf, ortaklığın gelişmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.  
  

2005-2006 yılı ciro sıralamasında Akkurt Gıda Sanayi Limited Şirketi adına Tevfik Akkurt 2.032.848 YTL ciro yaparak 1`inciliği kazandı. İkinciliği Varlılar Ticaret Mevlüt Varlı 1.761.829 YTL ile elde ederken, üçüncü ise Alpay Ticaret Hüseyin Alpay 1.666.304 YTL İle elde etti. Karaman Üçüncü Ticaret Mehmet Karaman 1.575.721 YTL İle 4`üncü, Kurt Ticaret Şenol Kurt 1.533.855 YTL İle 5`inci, Liman Ticaret Seydi Liman 1.513.599 YTL İle 6`ıncı, Yanık Ticaret Eyüp Yanık 1.440.662 YTL İle 7`inci, Varlı Ticaret Turan Varlı 1.428.936 YTL İle 8`inci, Şükür Komisyon Ayhan Şükür 1.418.551 YTL ile 9`uncu, Koca Ticaret Nevzat Koca 1.400.619 YTL ile 10`uncu oldu.
 

 Ciro ödül törenine; AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Haluk Bülbül, İl Genel Meclis üyeleri, daire amirleri, Bafra ilçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Belediye Başkan Yardımcıları Fikri Düşünsel, Ahmet Tokgöz, Muhtarlar ve çok sayıda sebze ve meyve üreticisi katıldı. İlk 10 sıraya giren komisyonculara davetli protokol tarafından plaketleri takdim edildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Sebze Komisyoncuları Ödül Töreni içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0