GÜNDEM

SASKİ kırsalda uzun yıllardır su sorunu yaşayan mahallelere su getirdi

   |   
 2772
SASKİ kırsalda uzun yıllardır susorunu yaşayan mahallelere su getirdi - Samsun Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Bafra için dişe dokunur, göze gelir bir şey yapmadığı için, Yusuf Ziya Yılmaz zamanında yapımına başlanan, Mustafa Demir zamanında ise yapılan haberler sonrası ite kaka bitirilen  Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili haberi tekrar tekrar servis ediyor. Oysa Bafra'da hala suya kavuşamamış onlarca köy var.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Bafra için dişe dokunur, göze gelir bir şey yapmadığı için, Yusuf Ziya Yılmaz zamanında yapımına başlanan, Mustafa Demir zamanında ise yapılan haberler sonrası ite kaka bitirilen Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi ile ilgili haberi tekrar tekrar servis ediyor. Oysa Bafra'da hala suya kavuşamamış onlarca köy var.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) yaptığı Bafra Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 26 mahallenin su sorunu çözüldü. Musluktan memba kalitesinde su akan mahalle sakinleri büyük sevinç yaşadı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in seçim vaatleri arasında yer alan kırsal mahallerdeki temiz içme suyu problemi, hizmete açılan arıtma tesisleri ve isale hatları ile çözülüyor. 26 mahallenin ihtiyacını karşılayan Hacıoğlu İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde 19 bin 500 kilometre uzunluğunda isale hattıyla temin edilen ham su, saniyede 40 litre arıtılarak memba kalitesine getiriliyor. Ardından su mahallere dağıtılıyor. Yıllardır su sorunu çeken mahallelerden biri olan Örencik’te vatandaşlar kaliteli içme suyuna kavuşmanın sevincini yaşıyor.
Musluklarından kesintisiz su akmasıyla rahat bir nefes aldıklarını belirten mahalle sakini Fahrettin Kaba, "Su kesilip geldiğinde akan su resmen simsiyah oluyordu. Ama şimdi ki su bildiğin hazır su gibi. Tertemiz. Yaptığımız çayın tadı bile değişti. Eski su ile bırakın çay ve yemek yapmayı çamaşır bile yıkanmıyordu. Yıllarca kuyulardan su çektik. Ama şimdi çok şükür su problemimiz çözüldü. Mustafa Başkanımızdan Allah razı olsun" dedi.

“Yıllarca kovalarla su taşıdık”
47 yıldır Örencik Mahallesi’nde yaşayan Muradiye Yılmaz, "Yıllardır hem su kıtlığı yaşadık hem simsiyah bir su aktığını gördük musluklardan. Tarlada çalışıyorduk, oradan gelip bir de çeşmelerden kovalarla su taşıyorduk. Çok zorluk yaşadık. Su olmadığı zaman gerçekten hiçbir şey olmuyor. Sonra su geldi ama inanın çok kötüydü. Akan su ile duş bile yapamazdık. Şimdi arıtma tesisi sayesinde şuan musluğu açtığımızda pırıl pırıl bir su akıyor. Bizden mutlusu yok" diye konuştu.

“Asla musluklardan su içemezdik”
Yıllardır akan suyun içilecek durumda olmadığını söyleyen Ayşe Kaba da, "40-50 senelik su sorunumuz çözülmüş oldu. Bidonlar ile temiz su taşımaktan kollarım bile tutmaz oldu. Ama şimdi hayat var. Artık arıtılmış, sağlıklı suyu gönül rahatlığı ile içebiliyoruz. Suyla birlikte köyümüze hayat geldi. Mustafa başkanıma köyüm adına teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

“Başkanımız söz verdi sorunumuz çözüldü”
Örencik Mahalle Muhtarı Şaban Kurt, "Eskiden musluktan akan suyu inanın tarif etmek mümkün değil. Elinizi yüzünüzü bile yıkayamayacak kadar kötüydü. İlk önce tankerlerle su taşıdık. Ama sağolsun Mustafa Başkanımız bize söz verdi. ‘Sizi tertemiz sağlıklı suya kavuşturacağım’ dedi ve gereğini de yaptı. Arıtma Tesisi devreye girdiği günden beri memba kalitesinde su içiyoruz. Ömrümüz çeşmelerden su taşıyarak, kuyulardan su çekerek geçti. Çok şükür o günler geçmişte kaldı. Daha güvenilir, sağlıklı, kaliteli suya kavuştuk" ifadelerini kullandı.

"Çeşmelerinden arıtılmış su akmayan tek bir hane kalmayacak"
Seçimlerde halka verilen tüm sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Kırsal mahallelerimizin tümünde altyapı sorunu Allah’ın izniyle kalmayacak. Türkiye’de bir ilke imza atmak için yola çıktık ve bu hedef doğrultusunda tüm ekiplerimizle sahada gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Öyle mahallelerimiz var ki sorunu çözmek çok zor. Ama bu iş gönül işi. Sorunu çözmek de suyu getirmek de bizim işimiz. Çeşmelerinden arıtılmış su akmayan tek bir hane bırakmayacağız" diye konuştu.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • SASKİ kırsalda uzun yıllardır su sorunu yaşayan mahallelere su getirdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 11
User defaultYorum Id: 127091
07 Eylül 2021
10:29
  • Yorum Id: 127091
  • 07 Eylül 2021
  • 10:29

Nasil olsa vaad cok hizmet yok alkiscilarda devam etsin alkisa nasil olsa bi ise girmislerdir

Cevap
  • Yorum Id: 127097
  • 07 Eylül 2021
  • 11:33

Aynen atalarımız ne demiş lafa bakılmaz iş kişinin aynasıdır. merhaba ama iz lafa bakıp alkışa baktığımız icin başkada birşey beklemek boş hayal olur.

User defaultYorum Id: 127077
07 Eylül 2021
00:07
  • Yorum Id: 127077
  • 07 Eylül 2021
  • 00:07

Bu hizmetin mustafa demirle pek alakası yok

User defaultYorum Id: 127073
06 Eylül 2021
22:50
  • Yorum Id: 127073
  • 06 Eylül 2021
  • 22:50

Bunlar yalan söylüyor belediyedende buyuksehir belediyesindende hicbirsey olmaz. biktik artik hayali projelerden hani bafra otogarı nerde mardardami

Daha Fazla Yorum