Saski’den Bafra İçme Suyu Açıklaması

Bafra’da son günlerde görülen kusma, bulantı ve karın ağrısı şikayetlerinin Bafra içme suyundan kaynaklandığına dair bir bulgu bulunmadığı açıklandı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), “Bafra’da içme suyunda salgın riski” başlıklı haber üzerine bir açıklama yayımlayarak, Bafra içme suyunda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine aykırı herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.
SASKİ’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Bazı basın yayın organlarında “Bafra’da içme suyunda salgın riski” başlığıyla çıkan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Şehrimizin tamamında içme suyu kalitesi, hem Genel Müdürlüğümüz hem de İl Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu arıtma tesislerinden ve şebekelerden su numuneleri alınarak mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yapılmak suretiyle denetlenmektedir.
Yapılan denetimlerde, Bafra İlçesine verilen içme suyunda ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümlerine aykırı herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bu durum, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da teyit edilmektedir.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın