Samsun'da Raylı Sistem Doğu Ve Batıya Uzayacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin 2019da üniversiteye çıkacağını belirterek, Raylı sistem doğuda Çarşambaya, batıda Bafraya doğru uzayacak dedi
Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş., vermiş olduğu hafif raylı sistem hizmeti ile Samsunda 6 yılı aşkın sürede 150 milyona yakın yolcu taşıdı. Samsunda, 10 Ekim 2010 tarihinde ilk seferini yapan hafif raylı sistem her yıl artan yolcu sayısıyla dikkati çekerken, Samsunluları güvenli ve konforlu toplu taşımacılık ile buluşturmaya devam ediyor. Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, hafta içi ortalama 60 binin üzerinde vatandaşı taşıyan raylı sistemin bundan sonraki geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Raylı sistem 2019da üniversitede
Başkan Yılmaz, Raylı sistem 2019da Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar çıkar halde olacak. 2018in sonundan itibaren de Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistemin havaalanına kadar olan çalışmalarına başlayacağız. Şimdiden proje hazırlıklarını yapıyoruz. Bir taraftan da Taflan, yaz-kış oturulan bir yer haline geliyor. Taflan ve Çatalçamda koridorları hazırladık. Mevcut Devlet Demir Yolunun kuzeyinde boşalttığımız bir koridorda tercihli yol diye düşünerek ayırdığımız bir koridorda raylı sistemi Turgut Özal Yurdunun bulunduğu koridora geçirerek oradan devam ettirmeye yönelik proje çalışmalarımızı yapıyoruz diye konuştu.
Raylı sistem Çarşamba ve Bafraya doğru uzayacak
Raylı sistemin ilerleyen dönemde Doğu-Batı yönünde ilerleyeceğini açıklayan Yılmaz, Şu anda Tekkeköyü konuşmuyoruz bile. Tekkeköy güzergahı 14 kmlik bir ilave olarak yapıldı. Önümüzdeki süreçte buradan elde ettiğimiz başarı, yolculuk ve insanlarımızın da raylı sistemi kullanma eğilimlerinin giderek attığı oranda da doğuda Çarşambaya, batıda Bafraya doğru bu hizmet uzayacak. Uzayacak olan bu hizmetin proje hazırlıkları, mülkiyet sorunlarının çözümü, öncen yapılması gereken planlamaları yapma talimatını verdim. Gelemene kadar olan proje hazırlıklarına başladık. Bir taraftan da Taflan-Çatalçam istikameti için de hazırlıklar yapıyoruz şeklinde konuştu.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın