SAMSUN

Samsun Valiliği’nden ’yüz yüze eğitim’ açıklaması

   |   
 968
Samsun Valiliği’nden ’yüz yüze eğitim’ açıklaması
 - Samsun Valiliği, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimle ilgili, "1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" açıklamasında bulundu.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Valiliği, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimle ilgili, "1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" açıklamasında bulundu.

Samsun’da 8 ve 12. sınıflar için yüz yüze eğitimin 1 Mart Pazartesi gününden itibaren başlayıp başlamayacağı konusuna açıklık getiren Samsun Valiliği, 15 Şubat’ta başlayan eğitimin devam edeceğini, 8 ve 12. sınıflarda ise 1 Mart’ta toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlara göre belli olacağını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir. İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli genelgesiyle 1 Mart günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine’de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti. Kabine toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat’tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak’tan beri uygulanan; 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde alınacak kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre hıfzıssıhha kurullarımızca gerekil adımlar atılacaktır."

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Valiliği’nden ’yüz yüze eğitim’ açıklaması içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 1
User defaultYorum Id: 113647
27 Şubat 2021
14:37
  • Yorum Id: 113647
  • 27 Şubat 2021
  • 14:37

Açın açın en sonunda samsunda genç bırakmicaksiniz okullar kapalı olunca tedbir alınmışmı oluyo okullar kapalı stajlar açık sanayide hergün bi dükkan korona nedeniyle kapanıyor siz daha okul açıyosunuz staj açıyosunuz allah akıl fikir versin