GÜNDEM

Samsun Tarım Fuarında Bafira Salçalarına Büyük İlgi

 
 234
Samsun Tarım FuarındaBafira Salçalarına Büyük İlgi - Samsun Tarım Fuarında Bafira salçalarına büyük ilgi
Bafra Haber

 |  - Samsun Tarım Fuarında Bafira salçalarına büyük ilgi

Samsun Batı Park’ta açılan Sa-Tarım fuarının açılışından sonra stantları dolaşan Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Kaya Şirketler Grubunun standında önünde Kaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Kaya`ya Bafra ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde kurdukları ve 100 kişye iş verdiklerinden dolayı teşekkür etti. 
‘’Bafira Salça Fabrikasının Samsun Bölgesine kurulması, Samsunumuz, Baframız ve bölgemiz için gurur verici bir konudur. Yıllardır Samsun Ekonomisine Katkıları bulunan Kaya Şirketler Grubunun Bafra’da açtığı Salça fabrikası da Bafra’nın üreticisinin yüzünü güldürecektir. Bizler göreve geldiğimiz günden bu güne kadar Samsun Bölgesi Ekonomisi için taşın altına elini sokan herkese minnettarız’’ dedi.
Kaya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Kaya  ‘’Kaya Şirketler Grubu gıda, üretim, pazarlama, perakendecilik ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden oluşmaktadır. Ticari hayatına 1970 yılında Bafra’da kırtasiyecilik ve hırdavat sektörlerinde toptancılık ile başlayan şirketimiz, büyüyen iş hacmi sebebiyle 1990 yılında şirket merkezini Samsun’a taşımıştır.
1996 yılından itibaren Anonim Şirket unvanıyla faaliyetlerine büyüyerek devam eden firmamız, 2007 yılı Temmuz ayında yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek, Bafra ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde, 13.000 metrekare arsa üzerinde 2.000 metrekare üretim alanı ve 50’nin üzerinde çalışanıyla domates ve kapya biber salçası üretimine başlamıştır. Salçalarımız İngiltere2ye ve Diğer ülkelere ihraç edilmektedir. Türkiye pazarında ise yok satmaktadır. İstanbul, Ankara ve diğer büyük illerde seçkin marketlerde satışa sunulmuştur.
Türkiye’nin en verimli ovalarından Bafra ve Çarşamba ovasının en kaliteli ve seçkin domatesleri, yöreye özel kapya biberleri ISO 22000 kalite standartlarına uygun koşullarda fabrikamızda işlenmektedir.
Bafira markası adı altında pazara çıkılma kararı alınarak, hem iç pazar hem de ihracat hedeflenmektedir.
2007 yılı için hedeflenen üretim kapasitesi, biber ve domates için (hammadde) 20.000 ton/yıl olarak planlanmıştır.’’ dedi.
Bafira standına Samsun Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Yeni, Birnur Şahinoğlu, Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, Bafra Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Samsun İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ali Akyüz, Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci, Samsun Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, T.C Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Recep Türkay’ı, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun ile çok sayıda kişi iştirak etti.
Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Tarım Fuarında Bafira Salçalarına Büyük İlgi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0