SİYASET

Samsun Faturayı Ahmet Aydın`a Kesti

 
 253
Bafra Haber

 |  - MHP`nin 12 Eylül referandumuna ilişkin raporunda eski MHP Milletvekili Ahmet Aydın ve iki belediye başkanının Başbakan Erdoğan`la Cumhuriyet Meydanı`nda güç birliği yapmasının, Samsun`da alınan sonuçları olumsuz etkilediği belirtildi

MHP`nin 12 Eylül referandumuna ilişkin raporunda eski MHP Milletvekili Ahmet Aydın ve iki belediye başkanının Başbakan Erdoğan`la Cumhuriyet Meydanı`nda güç birliği yapmasının, Samsun`da alınan sonuçları olumsuz etkilediği belirtildi. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak 12 Eylül referandumunun sonuçlarıyla ilgili değerlendirme raporunu Genel Merkez`e gönderdi.

Raporda eski milletvekili Ahmet Aydın ve partili iki belediye başkanı suçlandı. Referandumun hemen ardından gönderilen raporda, Samsun`da hayır oylarının beklenenin altında çıkmasında fatura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Samsun Mitingi`nde, `evet` kampanyasına destek veren MHP eski Samsun Milletvekili Ahmet Aydın ve iki belediye başkanının yanı sıra, partiden ihraç edilen İl Genel Meclis Üyesi Sabri Arslan`a kesildi. Raporda bu açıklama ve görüntülerin MHP`nin `hayır` kampanyasını  olumsuz etkilediği görüşüne yer verildi.
 
`Eksiğimiz yok fazlamız var`
MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, raporda alınan sonuçlarda iktidarın tüm devlet güçlerini arkasına alarak, baskı ve tehditle yaptığı kampanyanın etkili olduğuna yer verdiğini söyledi. MHP olarak Samsun merkez ve büyük ilçelerde çok ciddi ve programlı bir kampanya yürüttüklerini bildirdiğini anlatan Karapıçak, "MHP olarak eksiğimiz olmadığı fazlamız var. Bunun dışında partiden ihraç ettiğimiz İl Genel Meclisi üyesinin açıklamaları ile MHP`li eski milletvekili ve 2 belediye başkanının Başbakan Erdoğan`a güç vermeleri de  olumsuzluk yarattı. Bütün bunları Genel Merkez`e gönderdik" diye konuştu.

KAYNAK: HABERGAZETESİ

  • BafraHaber Yorum
  • Samsun Faturayı Ahmet Aydın`a Kesti içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0