Samsun'da "Varil" Alarmı... Samsun'da Sahile 200 Metre Mesafede Yapılan Fabrika İnşaatının Altyapı Çalışmasında Bulunan Variller, Sivil Savunma Ekibini Alarma Geçirdi

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde sahile 200 metre mesafede yapılan fabrika inşaatının altyapı çalışmasında ortaya çıkan variller, Sivil Savunma ekiplerini alarma geçirdi.
Samsun Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri alarma geçerek söz konusu yerde araştırma yaptı. NCB elbiseli ve gaz maskeli ekipler ellerinde Radyakmetre ve kimyasal gaz arama dedektörleri ile radyasyon ve kimyasal gaz tespiti yaptılar. Çalışmalar sonucu herhangi bir bulguya raslanmadı.
Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Sinan Ünsaler, her türlü ihtimale karşı alarma geçtiklerini belirterek, herhangi bir kötü sonuca raslanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Öte yandan, 1988 yılında İtalya'ya ait gemiler tarafından denize boşaltılan ve Karadeniz kıyılarına vuran 367 zehirli varilin 127 adetinin Sinop'ta, 240 adedinin ise Samsun'un Bafra, Koşupınar ve Alaçam ilçeleri, Terskırık Köyü sınırında bulunduğu belirtildi. Zehirli varillerin saklandığı depo içindeki kimyasal atıklardan alınan örneklerden Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nca dünyadaki en tehlikeli 12 kimyasal atık içinde sayılan atıkların bulunduğunun anlaşıldığı belirtildi.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın