SAMSUN

Samsun’da sağlık araçları korteji

 
 295
Samsun’da sağlık araçları korteji - Samsun’da "1–7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" kapsamında sağlık araçları korteji yapıldı.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun’da "1–7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" kapsamında sağlık araçları korteji yapıldı.

"Acil Sağlık Hizmetleri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Samsun, Ordu, Amasya ve Çorum UMKE ekip araçlarının da katılımıyla kortej düzenlendi. 30 UMKE aracı ile ambulans, İlkadım ilçesinde bulunan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü binası önünden hareket ederek sırasıyla 100. Yıl Bulvarı, 19 Mayıs Bulvarı, İstiklal Caddesi, Lise Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergahlarından geçerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Meydanda konumlanan sağlık ekipleri yaptıkları hizmetler hakkında vatandaşları bilgilendirdi. İlk yardımın nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirilen vatandaşlar, ayrıca 112 araçlarının vakalarda kullandığı ekipmanları da görme fırsatı buldu.

"Acil sağlık hizmetlerinde çok güçlü noktadayız"
Etkinlikte açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak acil sağlık hizmetlerinde ekipman olarak geldiğimiz güçlü noktayı basınımıza göstermek, aynı zamanda vatandaşlarımızı acil sağlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirmek amacıyla bu etkinlik düzenlendi. Müdürlük olarak acil sağlık hizmetlerinde çok güçlü bir noktadayız. Zorlu kış şartlarında paletli ambulanstan tutun, kara ambulansının gidemediği noktalar için helikopter ambulansımız da var. Obez veya yoğun bakım ambulansı, coğrafi şartlara göre 4x2, 4x4 ambulansımız ile teknik ekipmanımız mevcut" dedi.

"Ambulans hizmetlerinde trafikte sorun yaşıyoruz"
Son 5 yılda ambulans ekipleri olarak 600 binin üzerinde vakaya ulaştıklarını belirten Uras, "Yaklaşık 4 dakika 1 vakaya ulaşıyoruz. Ambulans hizmetlerinde yaşadığımız bazı sorunlar var. Bunların en başında trafikte yaşadığımız sorundur. Vatandaşlarımızdan araçlarını ambulans gelirken sağ ve sol şeridin en köşesine geçerek ortada bir boşluk oluşturmalarını istiyoruz. 52 istasyon, 780 personel ve 78 ambulans ile hizmet veriyoruz. Samsun’un 296 UMKE personeli var. Bu etkinlikte ise ambulanslarımızla Samsun içinde bir geçiş gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın ilgisini çekmek istedik" diye konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun’da sağlık araçları korteji içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0