GÜNDEM

Samsun'da 'Bölge Sağlık Kurulu' Oluşturuldu Sgk Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan: "Bünyemizde Oluşturan Kurul İle Maluliyet Durumları Kısa Zamanda Karara Bağlanacak"

 
 312
Samsun'da 'Bölge Sağlık Kurulu' Oluşturuldu Sgk Samsun İl Müdürü SaffetÇalışkan: "Bünyemizde Oluşturan Kurul İle Maluliyet Durumları Kısa Zamanda Karara Bağlanacak" - Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, 1 Nisan tarihinden itibaren pilot il seçilen Samsun'da Bölge Sağlık Kurulu'nun oluşturulduğunu söyledi.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, 1 Nisan tarihinden itibaren pilot il seçilen Samsun'da Bölge Sağlık Kurulu'nun oluşturulduğunu söyledi.

Oluşturulan 'Bölge Sağlık Kurulu'nda Artvin, Rize, Sinop ve Ordu illerinin Samsun'a bağlandığını dile getiren Saffet Çalışkan, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere Bölge Sağlık Kurulu'nun faaliyete başladığını ve Samsun'un pilot bölge seçildiğini açıkladı. Samsun, Artvin, Rize, Sinop ve Ordu illerinde vatandaşların maluliyet durumlarını incelemek üzere Bölge Sağlık Kurulu'nun kendi bünyelerinde oluşturulduğunu tekrarlayan SGK Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan, "Kurulu doktorlarımızla birlikte oluşturduk. Bize bağlı illerde maluliyet durumu bildirmek isteyen vatandaşlarımız Ankara SGK Genel Merkezi'ne değil, ilimize müracaat edebilecekler. İş kazası geçirip malul olan kişiler kendilerine maaş ile birlikte sağlık hakkından yararlanması için 'maluldür' şeklinde belge alması gerekiyor. Önceki sistemde evrakların Ankara'ya gitmesi, onaylanması ve gelmesi gerekiyordu. Bu da uzun bir zaman alıyordu. Ancak, bünyemizde oluşturan kurul ile arkadaşlarımız kısa zamanda maluliyet durumlarını karara bağlayacaklar. Daha kısa zamanda oluşması adına önemli bir adım olarak görüyorum" dedi.
Bu yıl 'Sosyal Güvenlik Haftası'nı 11-15 Mayıs tarihleri arasında kutlayacaklarını dile getiren Çalışkan, bu çerçevede Bafra Sosyal Güvenlik Merkezi'ni 15 Mayıs Cuma günü açmayı düşündüklerini ifade etti.

Haber Kaynağı

Bu haber abonesi olduğumuz iha.com.tr'den üretilmiş ve sistemimize otomatik olarak eklenmiştir.

  • BafraHaber Yorum
  • Samsun'da 'Bölge Sağlık Kurulu' Oluşturuldu Sgk Samsun İl Müdürü Saffet Çalışkan: "Bünyemizde Oluşturan Kurul İle Maluliyet Durumları Kısa Zamanda Karara Bağlanacak" içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0