Samsun’da 91 cankurtaran hayat nöbetinde

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli 91 cankurtaran deniz sezonunun açıldığı 1 Haziran’dan bu yana 32 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
Haberin Galerisi (3 Fotoğraf)→Cankurtaranlar 9 atv ve 2 zodyak botu ile Yakakent, Alaçam, 19 Mayıs, Atakum, Costal ve Terme olmak üzere 6 bölgedeki yaklaşık 30 kilometrelik sahil bandında vatandaşların can güvenliği için çalışıyor. 37 keşif kulesinde, yaşanan hareketliliği gözleyen cankurtaranlar birçok can kaybının da önüne geçiyor. Deniz sezonunun açıldığı 1 Haziran’dan bu yana çok sayıda vakaya müdahale eden ekipler 32 vatandaşı boğulmaktan kurtardı.
Hiç can kaybı yaşanmaması için yoğun mesai
Cankurtaran ekiplerinin sahillerde yoğun mesai ile çalıştığını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Vatandaşımızın can güvenliğini en hassas şekilde korumaya çalışan ekiplerimiz, hiç can kaybı yaşanmaması adına mesailerini sezon sonuna kadar sürdürecek. Ekiplerimizin hayat nöbeti bayram boyunca da devam etti. Derdimiz sezon boyunca hiç acı yaşanmaması. Bunun için sahillerde konuşlanan cankurtaranlarımız daima teyakkuz halinde" diye konuştu.
Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın