BAFRA

Başkan Hamit Kılıç, Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Müjdesi Verdi

 
 1826
Başkan Hamit Kılıç, Sokak Hayvanlarıİçin Doğal Yaşam Alanı Müjdesi Verdi - Recep Kaplan dışarıdan getirilen köpekleri meclis gündemine getirdi. Başkan, sokak hayvanları ile ilgili doğal yaşam alanı müjdesi verdi.
Bafra Haber

 |  - Recep Kaplan dışarıdan getirilen köpekleri meclis gündemine getirdi. Başkan, sokak hayvanları ile ilgili doğal yaşam alanı müjdesi verdi.

MHP Meclis Üyesi Recep Kaplan, Bafra dışından getirilip salınan sokak köpekleri sorununu meclis gündemine taşıdı. 

Özellikle Samsun büyükşehir Belediyesinin Bafra’ya sahipsiz sokak köpeği getirdiğini söyleyen #mhp2# Meclis üyesi Recep Kaplan soruna bir getirilmesini istedi. Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç ise sorunun çözümü amacıyla Orman İşletmeden 50-60 dönüm yer istenip, doğal ortamda bakılacağının müjdesini verdi.

Mecliste gündem dışı söz alan Recep Kaplan şunları söyledi: 

Köpek konusu var. Dış belediyeler en büyük de büyükşehir belediyesi eski adı köylere yeni adı mahallelere kamyon ile getirip köpek salıyor. Kırmızı küpesi de var. Şimdi belediyelerin hepsi bir belediye hariç hepsi ittifak belediyelerin. Bafra'nın köylerine köpek salması ahlak dışı yakışmıyor. Bunun için bir önlem mi almak lazım yoksa Bafra belediyesi de köpekleri doldursun dış belediyelere salsın. Yani bunun hiçbir anlamı yok, buna bir çözüm bulmak lazım. Büyükşehirlerle mi konuşacaksınız Büyükşehir’in aleyhine mi basına verelim buna bir çözüm lütfen. Defalarca bunu gündeme getirdim köyde bir vatandaşı kırmızı küpeli köpek ısırmış.

Köpek konusunun hassas bir konu olduğunu ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sorunun çözümü ile ilgili olarak şunları söyledi: 

Şimdi bir tarafta haklı olarak hayvanseverler bu konularda çok titiz davranıyorlar. Biz aldığımız köpeklere barınağa götürdüğümüz zaman kısırlaştırılması ile ilgili konuları yapıyoruz ama kanunen orada tutamıyoruz salmak zorundayız. Fakat biz ilçemizdeki köpekleri bakımını yapıp tekrar sahaya salıyoruz. Hatta bizim o çöp alanının olduğu yerlere yemleme yapıyoruz ki oralarda dolaşsınlar da şehir merkezine fazla gelmesinler. Hayvan barınağında bakım yaptığımız gibi diğer 17 ilçede olmadığı için diğer ilçelerden buralara geliyor. Bunu büyükşehir ile de konuştuk karar alındı. Bildiğim kadarıyla çarşamba ve Havza'da kısırlaştırılma ekibi kuruldu. Bunun bir çözümü de Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı buna müsaade veriyor. Çok geniş ve büyük bir alanda toplayıp orada bakılabilir. Biz Orman İşletmeden 50-60 dönüm yer isteyeceğiz yani topladığımız hayvanlara direkt oraya koyup etrafını da çevirip açık alanda beslemek böyle bir girişimimiz de var onu yaparsak sorun kökünden çözülecek.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Başkan Hamit Kılıç, Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanı Müjdesi Verdi içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 10
User defaultYorum Id: 160527
03 Kasım 2022
03:07
  • Yorum Id: 160527
  • 03 Kasım 2022
  • 03:07

Sokaklarda - caddelerde başı boş kedi köpek issteemiiiyoooruuuuz! avrupa'da böyle caddede - sokakta başı boş hayvan göremezsiniz.

Cevap
  • Yorum Id: 160597
  • 04 Kasım 2022
  • 00:07

Medeniyet nedir bilmez avrupayı medeniyet zanneder..

User defaultYorum Id: 160559
03 Kasım 2022
13:45
  • Yorum Id: 160559
  • 03 Kasım 2022
  • 13:45

Hayvanları kısırlaştırmanın önemini her geçen gün biraz daha anlıyoruz. belediye olarak yapılması gereken hayvanları kısırlaştırıp bakımlarını yapmak ve mama tedariği sağlamak. kısırlaşan kedi ve köpekler daha sakin ve sağlıklı oluyorlar. ayrıca bu sayede popülasyon patlaması yaşanmıyor.

User defaultYorum Id: 160555
03 Kasım 2022
13:36
  • Yorum Id: 160555
  • 03 Kasım 2022
  • 13:36

Bu güzel bir haber bu proje olursa çok mutlu olurum . fakat oraya gercekten hayvanları seven değer veren insanlar işe alınmalı kısırlaştırma yapılmalı. bir küçük veterinerlik kurulmalı temizliği suları mamaları kontrol altında tutulmalı yani hakkıyla yapılırsa böyle bir proje son günüme kadar duacınız olurum

Daha Fazla Yorum