20. Yıl
Gücü Hizmetinizde
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
VİP
Giriş Yap
Kayıt Ol
EDİTÖR
BAFRA
ASAYİŞ
ŞİKAYET KUTUSU
SAMSUN
GÜNDEM
VEFAT
SPOR
YAZAR
GALERİ
VİDEO
ETİKETLER
YORUM MERKEZİ
9 Haziran 2025, Pazartesi
Namaz Vakitleri
Nöbetçi Eczane: YıldırımEczanesi
Üyelik
BAFRA HABERLERİ
GÜNDEM
EĞİTİM
VEFAT
EDİTÖR
SİYASET
SPOR
BAFRA BELEDİYESİ
SİVİL TOPLUM
ASAYİŞ
SAMSUN HABERLERİ
ALAÇAM
19 MAYIS
YAKAKENT
SAĞLIK
YURT VE DÜNYA
PORTALLAR
FOTO GALERİ
YAZARLAR
YORUM MERKEZİ
TOP 10
POPÜLER
VİDEO GALERİ
ARŞİV
KURUMSAL
KÜNYE
İLETİŞİM
GİZLİLİK
UYGULAMALAR
ANDROID
I-PHONE
TELEGRAM - Android
TELEGRAM - Apple
SAMSUN
Anasayfa
SAMSUN
Samsun’da 204 işletmeye ‘yağ tutucu’ takıldı
Samsun’da 204 işletmeye ‘yağ tutucu’ takıldı
22 Mayıs 2025, Perşembe, 11:00
239
İhlas Haber Ajansı
| - Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, atık yağ kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla yürüttüğü denetimler kapsamında 204 işletmeye sanayi tipi tezgâh altı yağ tutucu sistemi kurulmasını sağladı. Sistem kurulan işletmelere ’Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesi’ verildi.
Haberin Fotoğrafları İçin Tıklayınız
SASKİ
Genel Müdürlüğü Atık Su Arıtma Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda; restoran, lokanta, otel, yurt, oto yıkama ve halı yıkama gibi yağ atığı üretme potansiyeli yüksek sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. 2025 yılının ilk çeyreğinde 411 işletmenin kontrol edildiği çalışmalarda, 204 işletmeye yağ tutucu sistemi kurulması sağlandı.
Atık sular analiz ediliyor
Denetimlerde alınan atık su numuneleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yetkilendirilen akredite laboratuvarlarda analiz ediliyor. Kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ), askıda katı madde (AKM), yağ ve gres miktarı, pH değeri ile sıcaklık gibi çevresel etkiye sahip parametrelerin değerlendirildiği analizlerde, kriterlere uygun işletmelere teşekkür edilirken, uygun olmayanlara uyarılar ve iyileştirme çağrıları yapılıyor.
#saski0# yetkilileri, gelişi güzel dökülen atık yağların kanalizasyon sisteminde daralmaya ve tıkanmalara yol açarak, özellikle yoğun yağışlarda taşkın riskini artırdığını belirtti. Bu sistemlerin hem çevre sağlığı hem de kentsel altyapının korunması açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı. Bağlantı kalite kontrol izin belgesine sahip yaklaşık bin 600 işletmenin her yıl düzenli olarak denetlendiği ve yıl boyunca çalışmaların devam edeceği bildirildi.
SASKİ
0
0
0
0
0
BafraHaber Yorum
Samsun’da 204 işletmeye ‘yağ tutucu’ takıldı içeriğine yorum yapmaktasınız
Yorum Yap
Toplam Yorum 0