GÜNDEM

Samsun’da 2 ilçeye daha memba kalitesinde içme suyu

 
 3133
Samsun’da 2 ilçeye dahamemba kalitesinde içme suyu - Samsun Büyükşehir Belediyesi, içme suyu yatırımlarına devam ediyor. 19 Mayıs Barajı’ndan alınan ham suyu arıtarak 19 Mayıs ve Bafra ilçelerine veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şimdi de Alaçam ve Yakakent ilçelerini arıtılmış suyla buluşturmaya hazırlanıyor.
İhlas Haber Ajansı

 |  - Samsun Büyükşehir Belediyesi, içme suyu yatırımlarına devam ediyor. 19 Mayıs Barajı’ndan alınan ham suyu arıtarak 19 Mayıs ve Bafra ilçelerine veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), şimdi de Alaçam ve Yakakent ilçelerini arıtılmış suyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Samsun’un 17 ilçesinde 449 mahallenin içme suyu problemini çözen SASKİ, 19 Mayıs Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve İsale Hattı Projesi ile de Atakum’un Taflan, 19 Mayıs ilçe merkezi, Dereköy, Çetinkaya, Doğanca ve Yörükler mahalleleri ile Nebiyan sisteminden su alan Bafra ilçe merkezini memba kalitesinde suya kavuşturdu. SASKİ, Avrupa standartlarındaki tesisinde arıtıp memba kalitesine getirdiği günlük 100 bin metreküp suyu vatandaşların istifadesine sundu.
Suyu Alaçam ve Yakakent ilçelerine de ulaştıracak SASKİ, Bafra-Alaçam isale hattı imalatında büyük ilerleme kat etti. 33 kilometrelik hat imalatını toplam 35 kişiden oluşan 3 ekip, 10 iş makinesi ve 10 kamyonla tamamlayan SASKİ çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren SASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Pınar Bölükbaşı, isale hattının büyük bölümünü bitirdiklerini söyledi. Bölükbaşı, “Bilindiği üzere 28 Kasım 2023’de Bafra ilçemizde halkımızı arıtılmış içme suyuna kavuşturmuştuk. 19 Mayıs İçme Suyu Arıtma Tesisi’mizde arıtılan memba kalitesindeki suyu, şimdi de Alaçam ve Yakakent halkının istifadesine sunacağız. Bunun için de Bafra-Alaçam arasındaki isale hattımızın imalatına devam ediyoruz. Şu an güzergahın 33 kilometrelik bölümünde hat döşeme çalışması tamamlandı. Ekiplerimiz bağlantı imalatlarını tamamlamak için çalışıyor. 2023 yılı yaz mevsiminde de Alaçam ve Yakakent arasında 10 kilometre uzunluğundaki isale hattı imalatını tamamlamıştık. İki ilçeyi birbirine bağlayan isale hattımızı bitirmiş olup gerekli kontrolleri yaparak, memba kalitesindeki suyu Mart ayı sonuna kadar Alaçam ve Yakakent ilçelerindeki halkımızın kullanımına sunacağız” diye konuştu.
  • BafraHaber Yorum
  • Samsun’da 2 ilçeye daha memba kalitesinde içme suyu içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 8
User defaultYorum Id: 208297
05 Mart 2024
22:56
  • Yorum Id: 208297
  • 05 Mart 2024
  • 22:56

Seçimler geldi ya samsun bafra belediye başkanları çalışmaya başladı ama seçimler bittiği zaman herkez 5 sene daha yatar

User defaultYorum Id: 208216
05 Mart 2024
06:37
  • Yorum Id: 208216
  • 05 Mart 2024
  • 06:37

Dogalgaz gelecek bafraya deyince inanmamıştım .rahat ettim gerçekten benim için en önemli yatırım. altyapıdan muzdariptim evim önünde haftalarca rogardan geri taşan lağım kokusuna maruz kalıyorduk yıllar yılı bir kere yıkamışlar dı oda kırık defa aramayla şimdi oda çözüldü .paralarını ödedikmi evet her ay ödüyorum faturada ben hayatım boyunca hizmete bakarım gerisi umrumda değil o parti bu parti umurumda değil kaliteli standartlara uygun yaşamak isterim siyasi yönümde hep böyle oldu iyi araştırır geçmişteki hizmetine göre değerlendiririm sizde öyle yapın kimseye tolerans geçmeyin çalışana dürüste tercih yapın geleceğiniz için bafra artık değişmeli kültürel insani yaşam olmalı tercihler değişmeli toplum olarak düşünmeli adalet istiyorsak önce kendimiz adil olmalıyız ..

User defaultYorum Id: 208134
04 Mart 2024
14:37
  • Yorum Id: 208134
  • 04 Mart 2024
  • 14:37

5 sene ye kadar nerdeydiniz seçim zamanı mı yapılıyor bu işler

Daha Fazla Yorum