Samsun Büyükşehir'den Yıldız Camisi karşısına yeraltı otoparkı, meydan, kafeterya ve kütüphane projesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra’nın Çilhane Mahallesi’ Salih Yıldız Parkı karşısındaki alana yapılması planlanan projede ilk adımlar atıldı.
Bafra Belediye başkanı Zihni Şahin zamanında kamulaştırma kararı alınan alan ile ilgili süreç başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi alana otopark, meydan, kafeterya ve kütüphane yapılması için uygulama projesi hazırlanması amacıyla ihale açtı.
Bafra’da Salih Yıldız Camisi’nin karşısında bulunan, Yıldız ailesine ait 885 ve 886 adalardaki alana otopark, meydan, kafeterya ve kütüphane binası yapılması planlanıyor.
Kapalı otopark ve meydan yapılacak
Yaklaşık 4 bin 600 metrekare brüt inşaat alanına sahip olması planlanan proje kapsamında 800 metrekare kapalı alan oluşturulacak. Bodrum katta yaklaşık 4 bin metrekarelik otopark, ayrıca yaklaşık 500 metrekarelik kütüphane binası ve 3 bin metrekarelik meydan düzenlemesi planlanıyor. Araç otoparkı 100-140 araç kapasiteli olacak.
Yıldız ailesinden 13,5 milyon liralık hibe
Mart 2025’te Mehmet Yıldız, aile bireylerine ait olan ve değeri 13 milyon 500 bin lira olarak açıklanan kısmı Samsun Büyükşehir Belediyesine hibe etmişti. Bu hibeyle kamulaştırma süreci hızlanırken belediye bütçesinden de 13 milyon 500 bin lira tasarruf sağlanmıştı.
İsmi “Mehmet Yıldız Parkı” olabilir
Yıldız Camisi’nin karşısındaki alanda uygulanacak projeye, yaptığı hibeden dolayı “Mehmet Yıldız Parkı” adının verilmesi yönünde bir değerlendirme bulunduğu öğrenildi.




Üye olarak yorum yapın
Yorumlarınız öne çıksın, bildirim alın