GÜNDEM

Rize`den Dönen Bafra Kafilesinin Şehirde Tur Atmasına İzin Verilmedi.

 
 212
Rize`den Dönen Bafra KafilesininŞehirde Tur Atmasına İzin Verilmedi. - Rize`den dönen Bafra kafilesinin şehirde tur atmasına izin verilmedi.
Bafra Haber

 |  - Rize`den dönen Bafra kafilesinin şehirde tur atmasına izin verilmedi.

Emniyet’in şehir turu yasağı yankıları sürüyo
Dün akşam Rize’den dönen Bafra Belediyespor kafilesinin şehirde sevinç turu atmasına izin vermeyen Bafra Emniyet Müdürü Kemal Yayla’ya tepkiler çok büyük.
BELEDİYE ANONS İLE ÇAĞRI YAPTI
Dün gece saat 22.00 sularında Bafra Belediyesi hoparlörlerinden, Rize’den zaferle dönen kafilemizin 22.30 da şehre gireceği ve şehirde futbolcu ve taraftar otobüsleri ile zafer turu atılacağı anons edilmişti. Bunun üzerine birçok Bafralı bayrağını kapıp Gençlik Caddesinde toplanmaya başlamıştı.  Gazeteciler, televizyonlar ve Bafralılar heyecanla Kırmızı Şimşekleri bekliyordu. Bir süre sonra Emniyet Müdürünün şehir turuna izin vermediği öğrenildi. Bafra Emniyet otoları kafilenin önünü kesmiş şehre girmelerine izin vermiyordu.
Oyuncular başlarına gelen bu olaydan dolayı üzgün ve şaşkındı.
TARAFTAR KIZGIN VE ŞAŞKIN
Taraftarlar ise sinirliydi. Ortam çok gergindi. Gece Bafra’nın birçok yetkilisi telefon ile aranmış, zor zahmet Milletvekili Ahmet Yeni’ye ulaşılabilmişti. Tüm çabalar sonuçsuz kalmış ve kafilenin şehir turuna izin verilmemişti.
Taraftarlar, Biz Bafra’nın takımıyız, bu turu Rize’de atsaydık bize destek verirlerdi. Fenerbahçe onikilere kadar şehir turu attı, kimse onlara engel olamadı. Şehirde gece boyu silah atıldı, onlara bir şey yapılmadı. Ama bize bir tur çok görüldü. Biz saat kaç olursa olsun Bafralının bu turdan rahatsız olacağını sanmıyoruz. Gerçek bir Bafralı rahatsız olmaz. Olsa olsa mutlu olur, balkonlara çıkar bayrak sallar destek verir, dedi.
GENEL SEKRETER ADNAN HAZIR:
Dün gece ki olay üzerine Bafra Belediyespor Genel Sekreteri Adnan Hazır ile yaptığımız görüşmede şunları söyledi:
     Bafra Belediye Spor Genel Sekreteri Adnan Hazır;  Emniyet Müdürümüzün tavrı hepimizi çok üzdü. Rize’de oynan 3. Lig terfi grup maçları sonucunda bir üst tura geçerek 3.Lige yükselme iddiasını sürdüren Bafra Belediye Spor futbolcu,  yönetici ve taraftar kafilesi Pazar günü saat 22.00’da ilçemize ulaştı. Kafilenin konvoy eşliğinde ilçeye girişi Emniyet Müdürünün Talimatı ile polisler tarafından engellendi. Bu durum başta futbolcular olmak üzere herkeste büyük şaşkınlık meydana getirdi. Taraftar ve futbolcuların tepkilerini Kulüp Başkanı Dursun Ali Bilgenin sağduyulu yaklaşımları yumuşattı. Olaylar sırasında bunalan Başkan Bilgen “Futbolcularımız ve taraftarlarımız büyük mücadele verdi ve ilçemizi başarı ile temsil ettiler. Ama şehrimize giremiyorsak görev yapmamızın da bir anlamı yok” diyerek olgun bir tepki gösterdi. Spor şehirleri temsil noktasında çok önemlidir. Günlerdir tüm gazete, televizyon ve internetler ilçemizden övgüyle bahsediyor. Futbolcularımız ve yüzlerce taraftarımız gözyaşı döktü. Bütün bunlar Bafra içindi. Bu sevinç gözyaşlarını ilçemiz ile paylaşmak istedik vakitte geç değil ve hiçbir taşkınlıkta yoktu. Ama Emniyet Müdürümüz ilçemize girip tur atmamızı uygun bulmadı.

FENERBAHÇELİLER TUR ATIYORDU Aynı vakitte haklı olarak şampiyonluğu kazanan ve sevinç gösterileri yapan Fenerbahçe taraftarlarının şehrimizdeki konvoy ve eğlencelerini kimse engellemedi. Engellemekte zaten uygun olmaz. Ama biz engellendik, Spora verdiği önemi bildiğimiz Sayın Emniyet Müdürümüzün bu tavrını şaşkınlıkla karşıladık. Bizi Rize’de tüm Rize el üstünde tuttu. Rize’nin tüm Spor adamları, Belediye Başkanları, Basın ve Emniyet mensupları ile eski tüm sporcularımız kafilemizle yakından ilgilendiler. Her takımın orada Şehrinin temsilcileri vardı. Biz kendi ilçemizde bile mağdur olduk. Futbolcularımız bu duruma çok üzüldü. Kısaca şunu söylemek; Bafra Belediye Spor Bafra’nındır biz Emniyet Müdürümüz ile birlikte sevincimizi paylaşmak isterdik. Ne yazık ki` Bu olmadı” dedi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Rize`den Dönen Bafra Kafilesinin Şehirde Tur Atmasına İzin Verilmedi. içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0