BAFRA

Recep Kaplan’dan Adam Kayırmaya Şartlı Destek

 
 5905
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesi MHP Meclis üyesi Recep Kaplan, “ İster belediye başkanının ister müdürlerin ne olursa olsun oğlu yeğeni fark etmez, yeter ki alacağımız işçi, Bafralı olsun.” dedi. 

Bafra Belediyesi 2020 Temmuz Ayı 2. Birleşiminde gündem dışı söz alan Recep Kaplan, Bafralı olmayan bir kişinin belediyeye işçi alınması ile ilgili görüş belirtti. Kaplan, işe alınanların kimin yeğeni oğlu olduğunun önemli olmadığını Bafralı olmasının önemli olduğunu ifade etti. 

Başkan Hamit Kılıç ise Bafralı kimdir diye sorarak, bu eleştiriyi yapanların nüfus  kaydına bakarsak kaç tanesinin Bafralı olduğunu incelemek lazım diye söyledi ve cevabını abartılacak konu değil diyerek tamamladı.

İşte mecliste Başkan ile Recep Kaplan arasında geçen diyalog:

MHP Meclis üyesi Recep Kaplan: 

Bir önceki meclisten İyi Parti’li arkadaşlar işçi alımı ile ilgili bir şeyler söyledi. Benim için işçi alımı Bafralı olsun. İster belediye başkanının ister müdürlerin ne olursa olsun oğlu yeğeni fark etmez, yeter ki alacağımız işçi, alacağımız memur -belediye bütçesinden verip vermemek önemli değil- Bafralı olsun. 

Ama ne hikmetse Bafralı olmayan birileri... Ne özelliği var bilmiyorum… Belediyeye alınması bana göre -siz alabilirsiniz, kanuni hakkınız var- ama etik mi değil mi bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Çünkü bize Bafralı oy vermiş. Ve Bize soruyorlar, “Bafralı biri yoktu da, o kapasitede yoktu da niye aldınız” diye. Bunu etik olarak bulmadığımı belirtiyorum.

Recep Kaplan’ın konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Hamit Kılıç şu şekilde cevap verdi: 

Şimdi Bafralı olmak kriteri nedir bunu bir irdelemek lazım. İnsanlar Bafra’da doğarsa mı Bafralı olur, Bafra’da doğmayıp buraya gelip, 10 sene kalırsa mı Bafralı olur, 30 sene kalırsa olur. Ya da bu eleştiriyi yapanların nüfus kaydına bakarsak kaç tanesinin Bafralı olduğunu incelemek lazım. 

Recep Kaplan Özür dileyerek araya girdi ve “Benim gözümde Bafralı, Bafra’da doğup büyümek önemli değil. Bafra’da duracaksın. Annenin babanın mezarı Bafra’da olacak. Yahut da sen ölürsen Bafra’da olacak. Eğer emekli olursan Bafra’da kalacaksın. Yani burada oturup da emekli olduğun vakit Ankara’ya, Konya’ya, Trabzon’a Samsun’a gidersen benim gözüm de... -Ben Bafralıyım. Kökenim Trabzonlu. Ben Bafralıyım, niye? Annemin mezarı babamın mezarı Bafra’da, ben ölürsem de Bafra’da gömüleceğim. Teşekkür ederim. 

Başkan Kılıç açıklamasına şu şekilde devam etti:

Şunu demiş olsanız ben size hak veririm. Biz 50 tane adam almış olsak, 20 tane adam almış olsak bunların hepsinin Bafra'dan almamız gerekir. 16 tane eleman aldık geçici olarak bunların hepsi Bafralı. Ama biz bir kişiyi alacağız, bizim yükümüzü hafifletecek, bize uyum sağlayacak, bilgisinden faydalanacağız... dediğimiz bir kişinin…

Bu dışarıdan da gelebilir Bafra'dan da olabilir ki, bu bahsettiğimiz arkadaş 11 yıldır Bafra’da çalışıyor Bafra'da evi var oturuyor. Hani 50 tane, 20 tane, 100 tane adam almış olsak dersiniz ki kardeşim… misal siz tuttunuz 20 tane 50 tane adam aldın Çarşamba’dan Terme'den böyle bir şey söz konusu değil... O yüzden bu konu abartılacak konu değil. Bizim bilgisine inandığımız bir arkadaş aldık. Onu da şirket üzerinden.  Özel Kalem üzerinden alıp memur da yapmadık. Bu konuyu bilmeyenler değişik düşünebilir biz bunu şirket üzerinden aldık.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Recep Kaplan’dan Adam Kayırmaya Şartlı Destek içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 47
User defaultYorum Id: 98924
24 Temmuz 2020
22:15
  • Yorum Id: 98924
  • 24 Temmuz 2020
  • 22:15

Buda bos cikti

User defaultYorum Id: 98663
21 Temmuz 2020
23:09
  • Yorum Id: 98663
  • 21 Temmuz 2020
  • 23:09

Allah’ın izini ile ak parti her zaman iyi yönde gitmeye devam edecektir yıkamayacaksınız

User defaultYorum Id: 98589
20 Temmuz 2020
21:38
  • Yorum Id: 98589
  • 20 Temmuz 2020
  • 21:38

Neden recep kaplanın bafralılar işe alınması gerek adlı haberi kaldırdınız ?

Daha Fazla Yorum