BAFRA

Ram’dan Öğretmenlerin Psikolojik Sağlamlığını Güçlendirme Semineri

 
 1352
Ram’dan Öğretmenlerin PsikolojikSağlamlığını Güçlendirme Semineri - Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından “Psikolojik Sağlamlık Eğitimi ve Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” kapsamında okul yönetici ve öğretmenlerine eğitim seminerleri düzenlendi.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından “Psikolojik Sağlamlık Eğitimi ve Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” kapsamında okul yönetici ve öğretmenlerine eğitim seminerleri düzenlendi.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı öğretmen bilgilendirme seminerinde açılış konuşmasını yapan Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, salgın sürecinde okulların açık olmasını ve öğrencilerin sınıflarında yüz yüze eğitim almalarını öneminden bahsetti. Konuşmasında, maske mesafe ve hijyen kurallarına öğretmen ve öğrenciler olarak eksiksiz bir şekilde uymasının okulların tekrar kapanmasını önleyecek en önemli unsur olduğunu belirtti. Öğrenci, öğretmen ve velilerin psikolojik olarak bu zorlu süreci atlatmalarında uygulanacak psikoeğitim programı sınıf etkinliklerinin faydalı olacağı belirtti. Dinleyenlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü İlker Karakaya, okullarda uygulanacak olan salgın hastalık psikoeğitim programının öğrenciler, veliler ve öğretmenlerimiz için gerekli bir çalışma olduğuna değindi. Programda yer alan etkinlikleri uygulayan sınıf öğretmenlerinin salgın döneminde öğrencilerin yaşadıkları stresi azaltmalarına ve ruhsal olarak kendilerini daha güçlü kılmalarına destek olacağını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırladığı “Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” ile özellikle salgın gibi travmatik bir olay sonrasında öğrencilerin ruhsal olarak kendilerini toparlama güçlerini yani psikolojik sağlamlıklarını artırmaları hedeflenmektedir. Bu doğrultuda genel müdürlük tarafından tüm eğitim kademelerine uygun öğrenci etkinlikleri oluşturulmuş, veli ve öğretmen bilgilendirme seminerleri hazırlandı. Öğrenci velilerine yönelik eğitim seminerleri ve sınıf rehber öğretmenlerin okullarda gerçekleştirecekleri etkinlikler sunulan eğitim içeriğinde detaylandırıldı.  

Bafra, 19 Mayıs, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde Psikolojik danışman /rehber öğretmen olmayan 77 okulda görevli toplamda 486 yönetici ve öğretmene yönelik 7 oturum şeklinde planlanan eğitim çalışmaları 31.08.2021 – 08.09.2021 tarihleri arasında Bafra RAM da görevli psikolojik danışman/ rehber öğretmenler Suat Gür, Fatma Kübra Köse, Mustafa Kalender ve Faruk Gülşen tarafından verildi.

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ram’dan Öğretmenlerin Psikolojik Sağlamlığını Güçlendirme Semineri içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 2
User defaultYorum Id: 128688
21 Eylül 2021
10:54
  • Yorum Id: 128688
  • 21 Eylül 2021
  • 10:54

Bafra ram uzman kadrosu, tecrübeli alt yapısı düzgün yönetimi ile bölgemizin yüz akı, bafra'mızın eğitim anlamında marka değeridir.

User defaultYorum Id: 128545
17 Eylül 2021
22:40
  • Yorum Id: 128545
  • 17 Eylül 2021
  • 22:40

Ram'daki öğretmenlerin psikolojisi çok mu sağlam...