BAFRA

Pakun Dünya Pazarında Büyük İlgi Görüyor

 
 2884
Pakun Dünya Pazarında Büyük İlgi Görüyor - Dubai'de düzenlenen Dünyanın en büyük Uluslararası Gıda Fuarı Gulfood 2021’e katılan Bafra Pakun standı yerli ve yabancı katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Bafra Haber

 | Bafra haber - Dubai'de düzenlenen Dünyanın en büyük Uluslararası Gıda Fuarı Gulfood 2021’e katılan Bafra Pakun standı yerli ve yabancı katılımcılardan büyük ilgi gördü.

PAK FLOUR MILLS markasıyla 3 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracatta bulunan, Samsun’un ve Türkiye’nin un alanındaki öncü firmalarından olan Bafra Pakun, uluslararası pazardaki payını büyütmeyi sürdürüyor.

21-25 Şubat 2021 tarihlerinde Dubai’de düzenlenen Gulfood Dubai, 2021 yılında yaklaşık 119 bin 398 metrekarelik dev alanı ile 2021'de de dünyanın en büyük gıda fuarlarından biri oldu. 5 bin katılımcı firmanın yer aldığı fuarda 4 bin 833’ü yurt dışından, 167’si Türkiye’deki işletmelerden olurken, Türkiye’den az sayıda un firmasının katılabildiği fuara 185 ülkeden 97 bin ziyaretçi katıldı.

3 KITADA 50’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

1996 yılında Samsun’un Bafra İlçesinde kurulan Bafra Pakun’un, sektördeki 25 yıllık tecrübesiyle bu gün uluslararası pazarda marka haline geldiğini belirten Bafra Pakun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncay Durgun, “Şehrimiz ve Ülkemiz ekonomisine daha fazla katma değer sağlamak ve dünya pazarlarının etkin aktörleri arasında rol almak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Sözlerine devam eden Durgun, “2009 yılında başladığımız ihracat serüvenine 2015 yılından bu yana gerek yurt içi gerekse yurt dışında düzenlenen dünyaca ünlü hemen hemen her fuara katılarak şehrimizi ve ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.  2015 yılından bu yana yurt dışında düzenlenen Fransa Sial Paris Gida Fuarı, Almanya Anuga Gida Fuarı, Lübnan Horeca Gıda Fuarı, Dubai İngredients Gıda Fuarı gibi fuarlarda Bafra Pakun olarak yerimizi almıştık. Bu fuarların yanı sıra bu yıl düzenlenen ve bu güne kadar düzenlenen gıda fuarları arasında amiral gemisi olarak gördüğümüz Dubai Gulfood Gıda Fuarı sektörümüzde ihracat açısından büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla uluslararası fuarlar üretim ve ihracata büyük katkılar sağlıyor. Türkiye iç pazarında markamız ve ürünlerimiz büyük ilgi görüyorken Uluslararası ticarette de pazar payımızı arttırmak amacıyla büyük fuarları önemsiyor ve her yıl ülkemizi başarıyla temsil edip, ürünlerimizi dünya pazarıyla buluşturuyoruz. Bu gün geldiğimiz noktada 3 kıta’da 50’den fazla ülkeye Samsun’dan ihracat yapıyoruz” Diye konuştu.

PAKUN DÜNYA PAZARINDA

Sektörlerinde özellikle AR-GE, inovasyona önem verdiklerini belirten Pakun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncay Durgun, “Bafra Pakun olarak sürekli gelişime açık bir kurum olarak dünya un sektöründe ki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Bafra ve Tekirdağ’da bulunan fabrikalarımızda yüksek teknolojiyle dünya standartlarında mal ve hizmet üretimi yaparak dünya pazarında ki yerimizi almayı başardık. 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle birçok sektörün karşılaştığı sıkıntılarla bizlerde mücadele ettik. Bu süreçte doğru kararlar ve doğru adımlarla ilerleyerek üretim ve ihracatlarımızı sürdürebilmeyi sağladık. Ve yine her şeye rağmen risk alarak ürünlerimizi en iyi koşullarda dünya pazarlarına sunmak için var gücümüz ile çalıştık. Dünyanın en büyük gıda fuarında şehrimizi ve ülkemizi gururla temsil ettiğimize inanıyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Pakun olarak hedefimiz dünya markası olmaktır.” dedi.

Bafranın haberi, bafra
 Yorum Yap