BAFRA

Ozan Arif’in İsmi Gündeme Dahi Alınmadı

 
 1057
Bafra Haber

 | Bafra haber - Bafra Belediyesi 2020 Şubat ayı olağan meclis toplantısında, İYİ Partili Meclis üyelerinin imzası ile Ozan Arif’in isminin yeni düzenlenen yeşil alana verilmesi teklif edildi. Teklife, MHP ve CHP Meclis üyeleri de destek verdi. Yapılan oylamada teklif, AK Partili Meclis üyelerinin ret oyu ile kabul edilmedi. 

Alparslan Türkeş Parkı kafeteryasında düzenlenen Meclis toplantısı Belediye Başkanı Hamit Kılıç Başkanlığında başladı. 

Toplantıda,  İYİ Parti meclis üyeleri Recep Mutlu, Önder Fatih Şenol ve İsmail Bekâr tarafından verilen teklif okundu. 

Teklifte, “İshaklı Mahallesi Musa Cevher Duduyev Bulvarı İtfaiye binasının aşağı tarafında Belediyemiz tarafından yapılan yeşil alan ve parkın adının Türk milliyetçiliğinin önemini daha çok hissettiğimiz bu dönemde ömrünü Türk milliyetçiliğine adamış bu uğurda çile çekmiş olan merhum Alparslan Türkeş’in manevi olum dediği ölümünü 13 Şubatta 1, yılını yad edeceğimiz ömrünün bir çok kısmını Samsun’da yaşamış büyük Türk Milliyetçisi Ozan Arif’in isminin verilmesini İyi Parti meclis üyeleri olarak bugün ki meclis toplantısında gündeme gelmesini ve oylanmasını talep ediyoruz.” ifadeleri yer aldı. 

Teklifin okunmasının ardından, talebin değerlendirilmesi için İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne ve ilgili birimlere sevk edileceği ifade edildi. 

MHP Meclis üyesi Emin Usta söz alarak, “Önergenin gündeme alınması ve oylanması lazım” dedi. MHP Meclis üyesi Recep Kaplan da aynı şekilde açıklama yaptı. 

Başkan Hamit Kılıç, “Gündeme alınmasını doğru bulmuyoruz ama gündeme alınmasını oylamak istiyorsanız oyluyoruz.” dedi ve gündeme alınmasını isteyenler şeklinde sordu. 

MHP, İYİ Parti ve CHP Meclis üyeleri gündeme alınması yönünde oy kullandı. 

Başkan Kılıç, ardından gündeme alınmasını istemeyenler şeklinde sordu. AK Partili Meclis üyelerinin bazıları ağır hareketlerle ve birbirlerini kontrol ederek el kaldırdı. Başkan Yardımcısı Ahmet Tokgöz ve Meclis üyesi Ülkücü kökenli Murat Cevahir el kaldırmadı. Ahmet Tokgöz’ün başkan ile göz göze geldiği ve güldüğü kameraya takıldı. 

Başkan bu kez soruyu, “gündeme alınmasın diyenler” diyerek tekrarladı ve tüm AK Partili Meclis üyeleri el kaldırdı. 

Başkan Kılıç, teklifin oy çokluğu ile gündeme alınmadığını açıkladı. 

Karardan memnun olmayan İYİ Parti Meclis üyelerinden itirazlar yükseldi ve toplantıda usul tartışması yaşandı. 

İYİ Parti Meclis üyesi İsmail Bekar, “Ret mi edildi Başkan” diyerek tepki gösterdi. İYİ Partili Recep Mutlu ise “Gündeme alınmayan evrakın bir daha meclise gelmesi mümkün değil” dedi. Bekar, ellerini açarak “Ne kadar rahatsız oldunuz Başkan” diye tepki gösterdi. 

Recep Mutlu tekrar söz alarak, “Gündeme alınması oylandıktan sonra tekrar okunur, okunduktan sonra komisyonlara havale edilip edilmeyeceği oylara sunulur, oylamada hayır çıkarsa teklif ret edilir. Usulü bu.” dedi. 

Başkan Kılıç ise “Ama gündeme alınmadığı zaman da gündem dışı değerlendirilebilir” diyerek kararında ısrarlı olduğunu gösterdi. 

#ismail-bekar1# ile Murat Cevahir arasında küçük bir “adam” polemiği yaşandı. Bekar’ın, Başkan Kılıç için adam diye ifadesine Murat Cevahir, “adam kim, yok öyle” diyerek tepki gösterdi. 

Tartışma, Başkan’ın başka bir gündeme maddesine geçmesi ile son buldu. 

Bafranın haberi, bafra
  • BafraHaber Yorum
  • Ozan Arif’in İsmi Gündeme Dahi Alınmadı içeriğine yorum yapmaktasınız
Favicon
  • Toplam Yorum 0