Açıklamada, Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın uygulamalarının kamu vicdanını yaraladığı savunularak, liyakat ve şeffaflık vurgusu yapıldı.

Ömer Ocak, son dönemde basına yansıyan haberlerde, Bafra Belediyesi’nde özel kalem müdürlüğü kadrosu üzerinden yapılan görevlendirmelerin dikkat çekici hale geldiğini belirtti. Bu kadrolara yapılan atamaların, KPSS ya da herhangi bir sınav şartı olmaksızın memuriyet statüsü kazandırdığına işaret eden Ocak, Sayıştay ve teftiş raporlarında uygun görülmemesine rağmen bu uygulamaların sürdürüldüğünü ifade etti.

Açıklamada, Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın geçmişte de benzer uygulamalara imza attığı ileri sürülerek, yandaş kayırma iddialarının Bafra kamuoyunda ciddi rahatsızlık oluşturduğu kaydedildi. Son bir yıl içinde benzer şekilde kimsenin tanımadığı isimlerin özel kalem müdürü olarak görevlendirilip kısa sürede memur yapıldığına dair iddialar hatırlatıldı.

Ayrıca belediyede ilan yapılmaksızın bazı isimlerin işe alındığı, “bankamatik memuru” olarak nitelendirilen ve fiilen çalışmadan maaş aldığı öne sürülen personel bulunduğu yönünde duyumlar olduğu da basın açıklamasında yer aldı. CHP’li meclis üyelerinin belediyede çalışan işçi ve memur sayılarıyla ilgili bilgi talebine ise yanıt verilmediği belirtildi.